GASTRO

Vinarija koju obožavamo: Saint Hills na Pelješcu

Obavezna destinacija za sve ljubitelje dobrog vina


Vinarija Saint Hills na poluotoku Pelješcu mjesto je o kojem smo čuli puno zanimljivih priča pa smo ovog ljeta odlučili iz prve ruke saznati zašto je mnogi nazivaju najboljom vinarijom u Hrvatskoj! Prije desetak dana posjetili smo ovo impozantno mjesto i ostali oduševljeni ponudom koja se tamo nudi. 

Saint Hills je savršeno mjesto koje vrijedi posjetiti ako vas putevi odvedu na Pelješac jer u prekrasnoj vinariji možete kušati neka od najboljih bijelih vina, savršen rose, plavac mali i najpoznatiji Dingač čija boca stoji 450 kuna! U sklopu vinarije nalazi se i šarmantan restoran s terasom koja pruža genijalan pogled, a od jela svakako preporučujemo da isprobate večeru u 9 sljedova koju imaju u svojoj ponudi.
 
Ono što nas je oduševilo kod ove vinarije osim same ponude i impozantne građevine je priča vezana uz nju. Osnovana 2006.godine, Saint Hills je nastala na mjestu stare vinarije u Zagrudi sagrađene prije više od sto godina. Vlasnici Saint Hillsa odlučili su restaurirati staru vinariju i vratiti život u nju pa tako danas na 2700 kvadrata vinarija ima glavnu kuću, podrum na nekoliko nivoa, impozantnu terasu, restoran i male kućice s unutarnje strane dvorišta… Tu su i vlastiti vinogradi koje su nazvali po svojoj djeci - sv. Lucia, sv. Roko i Sv. Ante!


 
U vinariju možete doći samo uz prethodnu najavu jer vlasnici ne žele gužvu, već se svakom gostu žele posvetiti maksimalno kako bi mogli u miru uživati u vinariji, vinima i odličnoj hrani! Zasad Saint Hills ima dva apartmana, no u planu je još nekoliko, a saznali smo da se uskoro planira i gradnja vlastitog heliodroma za brojne strane i naše goste!
 


 
A.B.
 
photos: Saint Hills Facebook, privatni album
Objavljeno: 07.08.2014. u 12:41
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p