GASTRO

Vino Angeline i Brada dolazi u Hrvatsku

Chateau Miraval rosé na Pink Dayu

Hrvatska udruga Women on Wine organizira 2. međunarodni festival ružičastih vina koji će se održati 8. ožujka u muzeju Mimara, tradicionalno i simbolično na međunarodni Dan žena.

Na festivalu će gostovati slovenske Wome & Wine i novosadske Žene i vino nastale po uzoru na hrvatsku udrugu, no najveća poslastica koja je razveselila organizatore vezana je uz poznati bračni par, Angelinu Jolie i Brada Pitta. Njihovo vino Chateau Miraval rosé, naime također stiže na 2. međunarodni festival ružičastih vina! Spomenuto vino je jedino u toj boji dospjelo na Wine Spectatorovu listu 100 najuzbudljivijih vina 2013. Master of Wine najznačajnijeg londonskog trgovca vinima.

Uz degustacije rosé vina, pjenušaca i šampanjaca, kao i maslinovog ulja, posjetitelji Pink Daya moći će prisustvovati i zanimljivim radionicama poput radionice o austrijskim ružičastim vinima ili one o sljubljivanju WOW kolačića Petre Jelenić i pjenušca Tomac te predavanju i radionici svjetski poznate stručnjakinje za maslinova ulja Judy Ridgway; koja će doputovati iz Velike Britanije da bi svoja znanja i iskustva podijelila s hrvatskim maslinarima i svim zaljubljenicima u maslinova ulja. Humanitarni karakter je uvijek neizostavan dio Pink Daya. Prošle godine skupljala se donacija za Autonomnu žensku kuću, Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su donirali najmanje 100 kuna za ovaj plemeniti cilj, dobili su na dar dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije, a svatko tko donira 100 i više kuna imat će pravo zavrtjeti Kolo sreće i osvojiti lijepe darove sponzora.


Cijena ulaznica za Pink Day - 80,00 kuna za jednu osobu i 120,00 kuna za par.

 

Objavljeno: 05.03.2014. u 20:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p