GASTRO

Visoka kuhinja preselila na zagrebačke ulice pod palicom Jeffreya Velle

Nova iskustva na tanjuru iz lonca poznatog chefa

Svi oni u potrazi za vrhunskom kuhinjom izvan strogog ambijenta restorana odgovor mogu pronaći u bistrou i cafe baru Oranž Streets. Popularno odredište brojnih Zagrepčana u samom centru grada već nekoliko mjeseci nudi sezonske jelovnike i kombinacije koje će zagolicati nepca svih poklonika ukusnih zalogaja.

Glavni krivac za izvanredna gastronomska iskustva poznat je ne samo domaćoj, nego i svjetskoj javnosti – Jeffrey Vella chef je čija mašta i kreativnost ne poznaju granice. Inspiracije mu, kako je sam rekao, ne nedostaje jer osim stručnog tima i ljubavi prema poslu uvijek na raspolaganju ima i svježe namirnice.

Prvi pogled na nove jelovnike Oranž Streetsa donosi novo ruho „svakidašnjih“ sastojaka kao što su jaja, pršut i sezonsko povrće. No, upravo je u tome tajna Jeffreya Velle, koji iz namirnica koje pronalazimo u brojnim kuhinjama iz dana u dan stvara inovativna jela prepuna boja, mirisa i sofisticiranih okusa. Vještom pripremom i dodatkom nekog umaka ili mirodije chef Vella jelima kao što su burger ili pileća krilca donosi novi šarm i izazovnost. Naravno, za dašak uzbuđenja u kuhinji pobrinut će se i sastojci kao što su kobasica chirozo ili creme fraiche, uz čiji okus u trenutku možete zaboraviti da se nalazite samo nekoliko metara od vreve tramvaja. A ako se slučajno zateknete na uglu Ilice i Margaretske ulice i iza pulta bistroa ugledate nasmiješeno lice ovog uistinu nesvakidašnjeg kulinarskog stručnjaka, ne oklijevajte ni trenutka, vrhunska kuhinja je nadohvat ruke!


Foto: PR
Objavljeno: 20.06.2017. u 11:35
Tagovi: Zagreb, hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p