By Marta Duvnjak, 14.9.2023.
Brzi deserti omiljeni su svima, posebno onima koji imaju malo manje iskustva u pravljenju slastica. Srećom, najjednostavnije stvari često i jesu najbolje, a recepte za kolače koji se mogu pripremiti u samo nekoliko minuta lako ćete naći na društvenim mrežama. Jedan od najpopularnijih domaćih profila koji nam je uvijek dobra doza inspiracije za genijalne i jednostavne recepte je onaj Marije Mazalin na kojem smo i pronašli ovaj brzi recept za brownie.
Kada su deserti u pitanju malo tko može reći nešto protiv čokolade. S čokoladom jednostavno ne možete pogriješiti, a za ovaj recept jedini drugi sastojak koji vam treba su jaja. Postupak možete pogledati u videu, a sve sastojke i upute u nastavku.
Sastojci:
6 jaja (sobne temperature)
200g tamne čokolade
Priprema:
Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari, prebacite u drugu posudu i ostavite da se ohladi.
Jaja odvojite na žumanjke i bjelanjke u 2 velike posude. Prije nego nastavite s pripremom, pećnicu upalite na 180 C. U zdjeli s bjelanjcima električnim mikserom napravite čvrsti snijeg, a u drugoj zdjeli žumanjke miješajte na najvišoj brzini 4 do 5 minuta.

Kad se čokolada ohladila barem na pola, postupno je dodajte u smjesu žumanjaka uz miješanje električnim mikserom na najmanjoj brzini. Zatim najmanjom brzinom u smjesu žumanjaka i čokolade umiješajte i jednu trećinu bjelanjaka. Ostatak snijega od bjelanjaka lagano umiješajte lopaticom kako bi smjesa zadržala prozračnu teksturu.
Izlijte u manju posudu za pečenje (u videu je korištena 25x20cm) obloženu papirom za pečenje i pecite 15min na 180 C. Brownie možete kombinirati i sa sladoledom ili dodatnom čokoladnom glazuro za one dane kad vas uhvati neobjašnjiva želja za slatkim.

Objavljeno: 14.09.2023. u 15:16