GASTRO

Zagreb je dobio novi sushi bar koji ćete obožavati!

Najnovija destinacija za ljubitelje sushija

Sushi je najpoznatije japansko jelo u kojemu uživaju gurmani diljem svijeta, a koji je u posljednjih par godina postao omiljeni specijalitet i na zapadu; iako i po japanskim, tradicionalnim receptima postoji više stotina načina na koji se sushi može pripremiti, popularnost koju je stekao i u drugim kulturama dodatno je proširila šaroliku ponudu različitih vrsta omiljenog jela koje možemo kušati i u našem gradu.

Zagreb se zaista može pohvaliti velikim brojem sushi restorana, a odnedavno im se pridružio i najnoviji lokal koji je svoja vrata otvorio prošloga tjedna – Soho sushi bar. Smješten u ulici popa Dukljanina, tik do restorana Noel, SoHo je prvi hrvatski sushi bar koji u svojoj bogatoj ponudi nudi i popularnu all you can eat opciju; tako petkom i subotom navečer možete za 100 kn pojesti onoliko sushi rollsa koliko možete, a rezervacija nema stoga predlažemo da na vrijeme zauzmete svoje mjesto. SoHo bar prvenstveno je zamišljen kao takeout restoran, no zapravo se radi o samom početku malog sushi lanca koji u budućnosti sprema brojna iznenađenja za zagrebačku gastro scenu.

SoHo bar trenutno u ponudi ima različite vrste sushi rolica koje možete kupovati pojedinačno, ali i u setovima od 12, 24, ili 36 komada. Također, sami možete kreirati vlastiti sushi set u kombinacijama koje vam najbolje odgovaraju, a u ponudi čak imaju i opcije za vegetarijance i vegane. Cijene sushija po komadu kreću se od 10 do 17 kuna, a prosječna cijena sushi boxa iznosi 75 kuna. Posebna atrakcija koja će uskoro postati sastavni dio ponude SoHo bara jest make your own roll opcija; gosti će moći sami birati apsolutno sve sastojke od kojih će stručni kuhari napraviti rolice po vašoj želji.

''SoHo bar nije tipično sushi mjesto na koje je zagrebačka gastro scena navikla. Ne radi se o tipičnom, finom sushi restoranu već o opuštenoj lokaciji čiji je cilj približiti ovaj japanski specijalitet širokoj publici, ali i najmlađima za koje smo dizajnirali posebne štapiće kako bi im približili samu tehniku japanskog hranjenja. Još uvijek ima mnogo ljudi koji razmišljaju o sushiju kao nekom čudnom jelu sa sirovom ribom koju jednostavno ne žele jesti, no mi im želimo pokazati da gotovo sve namirnice koje možete pronaći u sushiju ionako svi jedemo, a maštovite varijante koje nastaju od ove popularnog japanskog specijaliteta, mogu zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.'' - poručio je Igor Čimbur, jedan osnivača SoHoa i vlasnik zagrebačkog Hanami restorana.

Osim klasika kao što su Philadelphia rollsi i California rollsi, u SoHo baru možete kušati japanske čajeve, ali i kupiti neke od popularnih japanskih snackova kao što su gumeni bomboni od manga, wasabi snack i japanski kikiriki, a naručivati možete i preko popularnih dostavnih servisa - Wolta te Glova.

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 21.02.2020. u 10:15
Tagovi: sushi

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p