GASTRO

Zagreb je dobio novo mjesto za kavu i brunch

Zaboravite na svakodnevicu u Brunch & caffeu Verde

Brunch & caffe VERDE 
Spadate li u skupinu okorjelih hedonista koji bi radije proveli sat vremena tragajući za mjestom s idealnom atmosferom i ponudom nego sjeli u prvu kavanu kako biste obavili predugo planiranu kavu s prijateljicom, sigurni smo da, baš kao i mi, cijenite sve nove kutke koje skrivaju zagrebačke ulice. 

Jedan od tih, najnovijih, gostiju na gastro sceni Zagreba mjesto je na kojem se s prvim mirisima vrhunske talijanske kave ORO zaboravlja na svakodnevicu, adresa na kojoj se bez pogovora zanemaruje dosadna to do lista i prostor u kojem se prepušta svim slatkim malim životnim užicima.
 
Putujući po Italiji, promatrajući stil i način života, vlasnici novootvorenog Brunch & caffea Verde u Martićevoj 63 željeli su svojim sugrađanima pružiti dašak talijanskog ugođaja. Isto je postignuto probranim delicijama uz koje se u Verdeu može provesti svaki dio dana - od ukusnih zalogaja složenih na mah, svježih namirnica s Kvatrića, San Daniele pršuta, parmigiana, buratte, frittellina s morskim algama, friškog bezglutenskog kruha, zlevki i kolača, pomno spravljenih sendviča, pa sve do prirodnih sokova a la Verde i vrhunske kave i čaja, svaki će hedonist ovdje pronaći nešto za sebe. Zanemareni nisu ostali ni ljubitelji gina, ruma, viskija i cocktaila koje u novom baru čeka zanimljiv izbor.
 
Brunch & caffe VERDE  
Verde samim svojim nazivom (zeleno) daje naznačiti uvijek nanovo obnavljanje prirode i ljepote življenja, a želja vlasnika bila je i ta da se njihovi gosti mogu opustiti i uz ugodnu zvučnu kulisu te na trenutak zaboraviti svakodnevnu zbilju.

''Naglašavajući atmosferu kroz glazbeni doživljaj i ugođaj, uživajući u harmoniji tonova u izvedbama Frank Sinatre, Dean Martina, Henry Mancinija, Tony Benetta, Maria Lanze, Lucciana Pavarottia i drugih, svijet ipak osjećamo drugačije. U takvoj atmosferi svako druženje ima neku drugu dimenziju'', ispričali su nam u Verdeu.

Prostor u kreaciji samih vlasnika svojom intimnošću i toplinom priziva osjećaj doma u koji su svi dobrodošli, a ono što će zaintrigirati mnoge upravo je interijer kojeg oplemenjuje prostorna skulptura reljefa akademskog kipara Krešimira Katičića. Ona se vodi za filozofijom Verdea i sugerira harmoniju kao suodnos ili dijalog dviju vitica biljke. Biljka, kao manifestacija suptilnijeg oblika života uvijek ostavlja prostor za imaginaciju onog neizrecivog, pojavljuje se kao težnja ka skladu koji je toliko potreban današnjem čovjeku.
 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE 
verde  
Čini se kako je s novim zelenim stanovnikom zagrebački kvart omeđen Jurišićevom, Heinzelovom i Vlaškom dobio dašak nove životne energije, dok su Zagrepčani svakako dobili novo omiljeno mjesto za kavu i fini zalogaj. Takvih, složit ćete se, uistinu nikad dosta.

Više informacija o Brunch & Caffeu Verde, kao i sve novosti iz ponude pratite na službenoj Facebook stranici.
 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE  Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE 
Brunch & caffe VERDE
 
M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 22.04.2016. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p