GASTRO

Zagreb je dobio novu destinaciju za najfiniji doručak

Louie Cafe & Kitchen adresa je koju ćete obožavati

 
Uspavana zagrebačka Nova Ves prije nekoliko je dana dobila novi dašak energije. Na broju 19 se, naime, otvorio Louie Cafe & Kitchen, sjajno novo mjesto za fini doručak, ručak ili večeru popraćenu čašom dobrog vina ili osvježavajućeg koktela.

Zamišljen kao opušteno mjesto na kojem se u vrhunskom burgeru uživa uz čašu vina, Louie Cafe & Kitchen spojio je najkvalitetnije sastojke s nepretencioznim cijenama, dajući terminu casual dining novu dimenziju. Iza ove gastro adrese krije se ekipa popularnog Rocket Burgera koja je Louie zamislila kao selekciju dobrih proizvoda, dobre usluge i dobre hrane bez standardnih rituala koji prate ovakvu vrstu restorana.
   
Louie Cafe & Kitchen 
U Louieju ćete tako moći svoj dan započeti finim engleskim doručkom, omletom s bosiljkom i parmezanom, Roast beef sandwichem, ali i selekcijom sjajnih smoothieja. Obavezno se moraju probati domaće focaccije koje se rade svakodnevno, s maslinovim uljem, dok pravi gurmani neće moći odoljeti genijalnim Steak burgerima od najkvalitetnijeg čistog mesa s pravim engleskim cheddar sirom. Trenutno su u ponudi tri vrste burgera, a cijela je gastro priča začinjena selekcijom vrhunskih pića. Sjajni Premium Spiriti, preko deset vrsta ginova, najcjenjeniji japanski čajevi Gyokuro, kao i kava iz zagrebačke Lively Roasters pržionice iza koje stoji Nick Oroši iz poznatog Elis caffea u Ilici, pionira vrhunske kave u Hrvatskoj, tu su da zadovolje i nepca onih najzahtjevnijih.
 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen    Louie Cafe & Kitchen
 
Dizajn interijera Louie Cafe & Kitchena osmislili su sami autori, a nit je vodilja i ovdje bila jednostavnost. Prostorom dominiraju crna i bijela boja, uz dodatak zelene tkanine i drvenih elemenata. Stolovi su načinjeni od hrasta, metalne stolice osiguravaju dašak industrijskog šarma, dok veliki otvoreni šank potpomaže dojmu opuštenosti i kućnoj atmosferi za koju se zalažu u Louieju. Prostor krasi i mnogo unikatnih detalja, poput tanjura iz Bakine Škrinje s podlogom iz stranica enciklopedije, kao i zanimljivih printeva Banksyja, poznatog grafitti majstora. 
 
Bilo da vas je do Nove Vesi doveo primamljiv miris izvrsnih Steak burgera ili pak glas o najfinijim koktelima, budite sigurni da će Louie Cafe & Kitchen postati vaše novo omiljeno mjesto za sastanak, radni doručak ili večernju čašu vina uz prikladni finger food.
 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen   
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen 
Louie Cafe & Kitchen  
 
M.M.
Foto: Jure Perišić, Ema Juretić
Objavljeno: 10.03.2016. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p