GASTRO

Zagreb je dobio originalni, tajvanski Bubble tea bar s autentičnim okusima koje morate probati!

Azijska kuhinja postaje jedna od omiljenih u Zagrebu
Povećanjem globalizacije i kulturne razmjene popularnost azijske kuhinje značajno je porasla u europskim gradovima, pa tako i u našem Zagrebu koji se danas može pohvaliti zaista velikim izborom azijskih specijaliteta koje možete kušati u gradu. A sada se ovoj ionako bogatoj, azijskoj gastro karti pridružio još jedan lokal specijaliziran za prodaju popularnog tajvanskog napitka - čaja poznatijeg pod nazivom Bubble tea.

Čaj s mjehurićima, poznat i kao boba čaj, sastoji se od osnovnog čaja, često pomiješanog s mlijekom ili voćnim okusima, a obično se poslužuje hladan s biserima tapioke za žvakanje (“mjehurićima”), a ponekad i nekim drugim dodacima poput želea ili komadića voća. Kombinacija okusa, tekstura i mogućnost prilagodbe ovog pića značajno ga je popularizirala u svijetu, a sada i Zagrepčani imaju priliku probati taj autentičan okus tajvanske kulture i kušati nešto sasvim drugačije od svega što ste dosad probali. 

Kill Candy

Otvoren u Vlaškoj ulici 78, ‘Kill Candy’ lokal zapravo je ‘takeout’ bar, a može se pohvaliti originalnom, tradicionalnom recepturom svojih čajeva koje pripremaju ‘shakeanjem’ na specijaliziranim aparatima, i malo je reći da su okusi koje nude - raznoliki; Od Tapioca mliječnog čaja s okusom smeđeg šećera i dodatkom tapioka perli, crnog čaja, Matche, Matcha jagode bez perli, Manga, pa sve do Lychee meda i Thai običnog čaja kojeg jednostavno morate probati, ‘Kill Candy’ čajevi mnogo su više od običnog čaja. Cijene čajeva kreću se od 4 do 5 eura, a svim čajevima možete dodati i neki od toppinga kao što su Mango, Sugar Jelly ili pak preukusni Kiwi s perlama. Kill Candy otvoren je od utorka do petka od 12 do 17 sati, a subotom od 11 do 15 sati.

Foto: Ilustracija (Unsplash, Pexel), Instagram
Objavljeno: 09.06.2023. u 09:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p