GASTRO

Zagreb u rujnu dobiva konceptualni boutique vinske kulture

Wine bar sommelierke Jelene Šimić Valentić
Jelena Šimić Valentić
Nakon vrlo zapažene crowdfunding kampanje prošlog ljeta, istaknuta sommelierka Jelena Šimić Valentić ostvaruje svoj poduzetnički san i u rujnu u Zagrebu otvara konceptualni boutique vinske kulture - Pupitres bar. Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 1, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se promovirati vinska kultura u Hrvatskoj, a posjetitelji će uz vrhunska vina imati priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz glazbi.

U baru će se održavati Vinske škole i radionice, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima i slično.

"Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti vino na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da ih kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje vinima", kazala je sommelierka Jelena Šimić Valentić.

vino
Jelena posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava, čajevi i žestoka pića koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi.

Sommelierka Jelena Šimić Valentić najavljuje: "Zagreb će dobiti mjesto ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim, educiranim osobljem u kojem ću vam osobno svaki dan otvoriti vrata i pozdraviti vas. U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha."

Prostor u kojem će biti smješten bar trenutno je u fazi rekonstrukcije, a proces uređenja bara moguće je iz dana u dan pratiti putem Facebook stranice Pupitres – boutique vinske gdje Jelena sve svoje doživljaje, iskustva i emocije želi podijeliti sa svima koji već posjećuju njezine radionice ili ju prate na društvenim mrežama.

vino
Uređenje interijera preuzela je dizajnerica Ivana Ferenčak koja kaže: "Za uređenje bara prvenstveno me inspirirala sama Jelena, a onda i ono zbog čega će ovo postati nova žarišna točka našeg grada, a to je upravo vino. U Pupitresu je zato sve u znaku vina: zidovi boje šampanjca, namještaj u tonovima crvenog vina različite starosti, uz poneki pink detalj u boji rozea. Luksuznim kamenim podovima, toplinu će dati nekoliko predmeta izrađenih u drvu koje je neizostavno za odležavanje vina. Za opremu interijera koristili smo dizajnersku rasvjetu i namještaj poput lounge fotelji i dvosjeda Ace Hansa Hornemanna koji su ovogodišnji dobitnici prestižnih nagrada German Design Award i IF Design Award i koji će biti premijerno pokazani u našoj zemlji. Mnogo toga radimo po mjeri i samo za Jelenu, ali neka to ostane iznenađenje."

Foto: Goran Hrubi za Pupitres, Pexels
Objavljeno: 09.08.2017. u 14:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p