GASTRO

Zagreb za koji dan postaje bogatiji za čak dva nova restorana koja jedva čekamo posjetiti!

Zagrebačka gastro karta postaje sve bolja!
Možemo slobodno reći kako se Zagreb u posljednjih nekoliko godina nametnuo kao jedna od zaista impresivnih gastro destinacija u Europi, a gotovo svakoga mjeseca svjedočimo otvaranju nekog novog mjesta koje dodatno obogati gastro kartu našega grada. 2023. godina započela je u istom tonu i po svemu sudeći, čini se kako zagrebačka gastronomska scena ne planira tako brzo stati s novitetima!

Nakon novootvorene slastičarnice 'Dolcinotti' koja je savršeno mjesto za sve sladokusce, a o kojoj smo pisali nedavno, otvorilo se i novo mjesto s najfinijim tacosima o kojem smo također obavijestili naše čitatelje, a koje nas je kao ljubitelje meksičkih specijaliteta posebno razveselilo! Sada je došao red na ljubitelje majstorski pripravljenog mesa s roštilja, a jednako će oduševljeni biti i ljubitelji tajlandske hrane koju ćete uskoro moći kušati na novoj lokaciji u centru grada. Oba mjesta biti će restorani s fizičkom adresom, a ne sumnjamo kako ćemo jednako uživati u novim ukusima, ali i ambijentu novih prostora koje jedva čekamo posjetiti!

Bekal, Trešnjevka

Strastveni ljubitelji steakova i vrhunski pripravljenog mesa s roštilja uskoro dobivaju novo mjesto koje će zasigurno biti omiljeno u gradu! Naime, na mjesto nekadašnjeg bistroa Šalša na zagrebačkoj Trešnjevci uskoro stiže restoran naziva - Bekal. Iako točan datum otvorenja još nije poznat, ono što zasad znamo jest da su glavna imena ovog projekta već dobro poznata lica u gastro svijetu, a ona uključuju mladog chefa Marka Turkovića (Sopal) i Tvrtku Šakotu (Salo) čije vrhunske specijalitete jedva čekamo kušati! Bekal će pripremati hranu isključivo na vatri, a mesni specijaliteti u majstorskom izdanju nalazit će se na njihovom bogatom meniju baš svaki dan.

Thai Thai Street Food, Varšavska ulica

Obožavatelji tajlandskih specijaliteta zasigurno su već upoznati s ‘Thai Thai Street Food’ imenom, no - samo u virtualnom izdanju koje ste viđali na poznatim servisima za naručivanje hrane. Sada će ovaj virtualni restoran dobiti svoj prostor u centru grada, i to na mjestu nekadašnjeg vegetarijanskog restorana - u Varšavskoj ulici. Ne znamo za vas, ali nas je itekako razveselila vijest da ćemo obožavani Pad Thai uskoro jesti na posve novoj adresi, u potpunosti posvećenoj azijskoj kuhinji. Više informacija stiže uskoro!

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.02.2023. u 10:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p