GASTRO

Zagrebački Breadclub započeo s prodajom svojih kultnih pinci koje obožavaju baš svi!

Vrijeme je za omiljenu uskršnju slasticu! 
Blagdanski dani nam polako kucaju na vrata, a osim što ćemo ih kao i inače slaviti u krugu najmilijih, neizostavni simbol blagdana svakako su i najdraže nam uskršnje slastice koja tih dana krase naše stolove. A za sve one koji nisu vješti u kreiranju najpopularnijih uskršnjih delicija, tu je dobro poznata zagrebačka adresa koja će se i ove godine pobrinuti da najfinija pinca u gradu dobije počasno mjesto i na našem stolu!

Baš kao što je Panettone tradicionalni božićni kolač, tako je i Pinca tradicionalni uskrsni kolač. Podrijetlo pince vežemo uz utjecaj talijanske kulture, kada se tradicionalno radila od kiselog tijesta (tzv. usirenog tijesta po kojem je dobila naziv sirnica). Današnje moderne pince se rade od suhog ili svježeg kvasca što daje proizvodu kraći vijek trajanja (već idući dan kolač postaje suh), ali i manju kompleksnost aroma. Bread Club-ova pinca dolazi u kombinaciji sourdough (kiselog) tijesta s poolishem, čime s lakoćom postižu svježinu i dugotrajnost proizvoda s voćnim aromama. Na našu veliku sreću, Breadclub je prije dva dana ponovno uveo u ponudu svoju slavnu pincu koju smo brže bolje degustirali preko vikenda, a koja nas je još jednom oduševila svojim prepoznatljivim, provjerenim okusom!
 
Uskršnja Babka 

Sjećate li se prošlogodišnje babke koju je predstavio Breadclub, a koja svoje podrijetlo vuče iz židovske kulture? Ova ukusna slastica dolazila je u dvije verzije - čokoladnoj u kojoj je osim čokoladnog punjenja i tijesto čokoladno, te verziji s cimetom i kardamomom. Iako obožavani Breadclub nije potvrdio kako ćemo i ove godine uživati u ovom desertu, još uvijek se nadamo da će se pojaviti kao dio ponude. A tko zna, možda nas dočeka i još koji novitet iz naše omiljene zagrebačke pekarnice! Sve informacije pratite ovdje.  

Objavljeno: 27.03.2023. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p