GASTRO

Zagrebački restoran Noel predstavio zimski meni

Autorski zimski menu chefa Gorana Kočiša
Noel
G
oran Kočiš, chef Noela, omiljenog restorana svih ljubitelja vrhunske gastronomije pripremio je novi zimski meni sa sezonskim zimskim namirnicama u inovativnoj, autorskoj interpretaciji.


„Inspiracija za ovaj meni je u gostima restorana, važno je pratiti ljude i njihove reakcije. Zbog toga smo i ostavili već poznate namirnice koje gosti izuzetno vole, ali smo promijenili način i tehnike pripreme te za prilog dodali sezonske, zimske namirnice. Kvalitetne namirnice od pouzdanih dobavljača, poštovanje prema namirnici te vizija koju najčešće dobijem kada sam pod pritiskom ili van radnog prostora, ključ su dobrog jela“, istaknuo je chef Goran Kočiš.

Na zimskom se meniju tako nalaze već poznata jela od guščje jetre gostima predstavljena na dva posve različita načina, poput steaka s prilogom od kremastog krumpira, pistacijama i pop corna od svinjske kožice, te torchon od guščje jetre s confitom od patke. Chef restorana naglašava kako su za hladnije doba godina karakteristična jača jela od crvenog mesa poput jelena u kombinaciji s kruškom i ciklom.

Noel cappelacci krvavica
Novitet na zimskom meniju je tzv. suckling pig poslužen s domaćim kroketima od češnjaka i ružmarina, kremom od buče i umakom od kima. Riječ je o odojku koje nije konzumiralo nikakvu hranu osim majčinog mlijeka te pruža poseban okus nespojiv s uobičajeno pripremljenom svinjetinom. Od priloga na zimskom meniju dominira korjenasto povrće, posebice cikla koja daje očaravajuću slatkoću jelima od divljači, a istovremeno upotpunjuje kremasti rižoto od fazana s dodatkom badema i filea grejpa koji daje posebnu kiselkastu notu.

Klasične namirnice koje su u ovo doba godine sastavni dio svakog tanjura u Hrvatskoj, krvavice i zelje, svoje su mjesto pronašle i u restoranu Noel, ali u sasvim netradicionalnom obliku. Chef Goran Kočiš naglašava kako je crveno kremasto zelje njegov osobni favorit kada je o prilogu riječ, a radi se o zelju kuhanom u crvenom vinu s dodatkom meda, pekmeza od šljiva, klekovih bobica, lovorova lista, soka od naranče, cimeta i zvjezdanog anisa. Krvavice se poslužuju punjene u tradicionalnom obliku talijanske tjestenine – Cappellacci.

noel
„Ovo jelo predstavlja moju viziju tradicionalnog hrvatskog jela pripremljenog na moderan način. Cappellacci se pune krvavicom i serviraju espumom od krumpira kojoj poseban okus daje hrskavi dehidrirani špek te kombinacija zelene jabuke i čilija“, istaknuo je Kočiš.

Uz vrhunsku kombinaciju jela i njihovu nesvakidašnju pripremu ni ne čudi kako se sve više gostiju upušta u ruke glavnog Chefa Gorana Kočiša. „Posebno bih izdvojio Chef table i degustacijski meni, tu nije riječ samo o hrani, već o cijelom paketu doživljaja. Lollipop od žabljih krakova, hrana u obliku nacrtanih kućica i sunca koju moraju pojesti bez pribora, samo su neki od načina kojima im želimo pružiti doživljaj i iskustvo koje je više od samog jela i kvalitetnog vina. Gosti redovito nakon takve večere izlaze nasmijani i opušteni.“

noel
Senzacionalna i vrhunska hrana od kvalitetnih sezonskih namirnica, najbolja vina i posebno pripremljeni kokteli koji upotpunjuju mnoga jela čine posjet restoranu Noel nezaboravnim iskustvom kojem se gosti uvijek rado vraćaju.

Foto: PR
Objavljeno: 28.12.2016. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p