GASTRO

Zagrebački Verde sprema bogati zabavni, kulturni i gastro program

Vikend ispunjen umjetničkim, dizajnerskim i gastro događanjima

verde brunch  
jednoj od zanimljivijih zagrebačkih gradskih četvrti, zoni omeđenoj Šubićevom, Zvonimirovom, Draškovićevom, Vlaškom te s Martićevom kao središnjom osi ovog kvarta, predstojećeg vikenda događaju se zanimljive stvari – Martićeva će biti središte mnogobrojnim umjetničkim, dizajnerskim i gastro događanjima.

Najnovija oaza u Martićevoj 63, ugodan kutak u talijanskom stilu - VERDE brunch & caffe bar - pripremio je čitav niz umjetničkih, edukativnih, zabavnih i gastro sadržaja. Tijekom četiri dana, od četvrtka pa sve do nedjelje, u terminu od 19 do 23 sata internacionalni duo Mike (sax) & Dany (piano) uživo će izvoditi evergreene, rock, jazz i najpopularnije swing uspješnice dok će u interijeru biti postavljena izložba akademskog kipara Krešimira Katušića Izgubljene riječi. Ova izložbom umjetnik želi skrenuti pažnja na krizu kulture, jezika i čovjeka, a zanimljivost je da u svojoj kiparskoj instalaciji koristi glinene svitke.
 
verde brunch 
 

ORO Caffè radionice i oslikavanje portreta kavom

Istinske ljubitelje kave posebno će razveseliti vijest kako će 16. i 17. lipnja u VERDE baru cijenjeni talijanski barist Giovanni Roitero iz ORO Caffèa održat nekoliko edukativnih radionica na temu pripremanja, serviranja i kušanja kave premium kvalitete. Pored radionice Kako prepoznati dobro pripremljen espresso?, Putovanja kroz okuse espresso mješavina do otkrivanja način pripreme Sidamo kave za meditaciju prema metodi V60“ posjetitelje će oduševiti i izrada hladnog deserta CREMA CAFFÉ na bazi kave.

Poseban pečat radionicama o kavama dati će i mladi akademski slikar Martin Hrastić koji će u četvrtak u terminu od 16 do 21 sat oslikavati i izrađivati portrete jedinstvenom tehnikom – crtanje kavom.
 
verde brunch 

U petak vrhunski pršut San Daniele, u nedjelju Aperol Spritz Party

U petak, 17. lipnja održat će se tematska večer Verde luxury food & wine gdje će se od 20 do 23 sata posluživati talijanska gastronomska delicija, pršut San Daniele čiji jedinstveni okus nastaje pod utjecajem hladne klime iz Alpa i topline koja stiže s Jadranskog mora te dvije potpuno nove vrste vina u ponudi Verdea. A u nedjelju popodne, od 17 do 19 sati, svi će moći uživati u talijanskom osvježenju: na redu će biti Aperol Spritz Party.
 
verde brunch 

VERDE coctail&gin radionica majstora gina

Dvije jednosatne radionice 18. lipnja s početkom u 14 i 17 sati održat će Master Kishoni koji je 2015. godine proglašen najboljim Havana Club rum brand ambasadorom na svijetu. Kroz radionice Kishoni će zainteresirane ukratko uputiti u povijest i proces proizvodnje gina te ih naučiti kako pripremiti i servirati savršeni gin-tonic kori-steći različite začine i mirodije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje uz uplatu kotizacije u iznosu od 200 kn. Od 19 sati pa do kraja radnog vremena u VERDE baru bit će u ponudi i nekoliko vrsta koktela na bazi gina od kojih izdvajamo: Italian mule, Colombian flower, Bronhi dutch Courage i Mediterranean duo.verde brunch
Foto: PR
Objavljeno: 16.06.2016. u 10:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p