GASTRO

Zanimljiv meksički specijalitet ovog tjedna isprobajte u Paniju

Slasni napitak u ponudi je zagrebačkog street food restorana
horchata pani
Otkad smo vam posljednji put pisali o simpatičnom Paniju u Maksimirskoj u kontekstu najboljih burrita, štošta je prošlo kroz ponudu ovog zabavnog obiteljskog street food restorančića.

Ono što se možda ne zna o Instagramu dragoj zagrebačkoj adresi jest da je svaki recept, bilo da je riječ o šarenim limunadama ili meksičkim specijalitetima, kreiran od strane članova obitelji koja stoji iza restorana. Ovog tjedna je pak u ponudu stigla još jedna nova i drugačija poslastica - meksička Horchata. Tradicionalno je to piće latinoameričkih zemalja, a kušati se može i u SAD-u, dok su se u Paniju, kažu inspirirali Salepom, tradicionalnim turskim napitkom sličnim Horchati.

"Ideja je da u Paniju imamo tjedan Horchate svakog mjeseca ove godine. Riječ je o piću načinjenom od zaslađenog rižinog mlijeka, s time da neki recepti uključuju i bademe. Rižino mlijeko koje koristimo je domaće tako da ne sadrži aditive. Piće se servira hladno i savršeno se slaže sa začinjenom i ljutom hranom. Meksikanci ga koriste kao tekući jogurt, kako bi ublažili ljutu hranu", otkrila nam je Irmak, mlada dama koja se krije iza ponude i brendinga Panija.

horchata pani
Osim meksičkih Horchata koje se mogu kušati u tjednu od 8. do 13. siječnja 2018., Pani je u novu godinu ušao i s nekim dodatnim novostima. Ponuda tako odsad uključuje novu sekciju na jelovniku - Foodie Collection, u kojoj se nalaze dobri stari i svima omiljeni klasici, i to ne nužno iz domene meksičke hrane. Iz ove ponude se tako mogu probati specijaliteti poput Rice Bowls, burgera, toplih sendviča, salata i inog, zbog čega mnogi u Maksimirskoj 66 mogu pronaći zalogaj po svom ukusu.

horchata pani
horchata
Foto: PR
Objavljeno: 08.01.2018. u 16:27
Tagovi: Pani, piće

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p