GASTRO

Započeo je Tjedan restorana, a ovo su mjesta koja se isplati posjetiti!

Tjedan posvećen svima koji vole uživati u dobroj hrani i dobrom društvu!

Tjedan restorana je manifestacija koja se već nekoliko godina održava s ciljem promocije domaće gastro scene. Svake godine u dva navrata tijekom proljeća i jeseni, razveseli sve zaljubljenike u dobru hranu i druženje. Danas je započeo proljetni Tjedan restorana, zato smo odlučili izdvojiti restorane s najzanimljivijom ponudom koje se isplati posjetiti.

Tjedan restorana koji je započeo danas trajat će sve do idućeg vikenda, odnosno do nedjelje 2. travnja. Kao i uvijek najbolji domaći restorani nude unaprijed osmišljene sljedove jela za večere i ručkove po promotivnim cijenama. U preko 60 restorana koji ove godine sudjeluju, moći ćete naručiti ručkove po cijeni od 14 ili 17 eura te večere po cijeni od 14,17 ili 20 eura. Svi meniji odnose se na tri slijeda jela, a neki nude i čašu vina uz odabrani meni. Ne trebamo ni dodatno isticati da se definitivno isplati sudjelovati u ovoj manifestaciji jer su cijene i više nego pristupačne za ponudu koju su osmislili neki od najboljih domaćih restorana. I sami smo provjerili ovogodišnju ponudu i izdvojili mjesta koja nikako ne smijete zaobići tijekom najslasnijeg tjedna u godini, a cijelu ponudu pronađite ovdje

Restoran Matrix, Zagreb

Radi se o relativno novom restoranu u Zagrebu koji se gotovo odmah našao na popisu najboljih. Matrix spaja najbolje od domaće i moderne kuhinje, a izborom raznolikim izborom namirnica žele gostima predstaviti hranu kao igru, doživljaj, iskustvo i uspomenu. Osim toga naglasak je na kvaliteti te odgovornom iskorištavanju namirnica i podršci lokalnoj proizvodnji. U Matrixu tijekom promotivnog tjedna možete birati između tri dnevna menija po cijeni od 17 eura te mesnog, ribljeg i vegetarijanskog menija za večeru po cijeni od 20 eura.

Vallis Aurea, Zagreb

Obiteljski restoran s preko 20 godina dugom tradicijom oduševit će vas svojim modernim pristupom tradicionalnoj kuhinji. Ono što doprinosi doživljaju je i lokacija restorana u Tomićevoj ulici u neposrednoj blizini zagrebačke Uspinjače. U Vallis Aureai možete birati između tri menija, a nas je osvojio prvi koji za predjelo nudi quiche s dimljenim lososom, porilukom i mozzarellom, hobotnicu na grillu s povrćem za glavno jelo, a šećer na kraju je mousse torta od limuna.

Zinfandel Food & Wine Bar, Split

Samo ime ove splitske gastro oaze priča povijest hrvatske autohtone sorte grožđa proslavljene u kalifornijskim vinogradima. Ovaj opušten i ugodan prostor u srcu grada Splita osvojit će vas ponudom vina, hrane i zabave. Maštoviti meni osmišljen je s puno ljubavi prema lokalnim namirnicama i posvećenosti kuhanju. Tijekom tjedna restorana nude ručkove po cijeni od 17 eura i večere po cijeni od 20 eura, a gosti mogu birati između tri opcije za svaki slijed jela.

Amfiteatar, Pula

Restoran Amfiteatar u Puli nalazi se u blizini simbola grada i jedne od najljepših povijesnih građevina u Hrvatskoj. Ovaj restoran jedan je od najboljih u Puli, a spoj mediteranske i moderne kuhinje prema zamisli chefa Zembe oduševit će i najzahtjevnije. Ručak i večera koju tijekom ovog tjedna možete dobiti po cijeni od 17 eura uključuje tri menija. Mesni slijed sastoji se od junećeg carpaccia s rukolom i emulzijom od agruma, nakon kojeg slijede domaći pljukanci s istarskim boškarinom i rukolom, a završava s čokoladnom tortom. Kao druga opcija nudi se salata Amfiteatar s hobotnicom, krumpirom i mini rajčicama, nakon koje ćete uživati u glavnom jelu – rižotu s kozicama, a slijed završava cheesecake s coulisom od šumskog voća. Osmišljena je i vege ponuda koja uključuje Vegan curry s grahom, slanutkom, tikvicom,ječmom, lukom i kurkumom, glavno jelo – lažne mesne okruglice s pireom od krumpira i umakom rajčice te Vegalinke – vege palačinke s domaćom nutellom.

Kaštil Slanica, Omiš

Restoran koji nas je osvojio svojim opisom koji glasi: „Doživite izvorne okuse tradicionalne dalmatinske gastronomije, okruženi šarmom prošlosti i ljepotom velebnog kanjona rijeke Cetine.“ Teško da možemo zamisliti išta bolje od ovoga. Tradicionalna ponuda koju možete naručiti po cijeni od 17 eura za ručak i večeru uključuje neka od poznatih dalmatinskih specijaliteta poput soparnika, pohanih žaba, pašticade, ribe u škartocetu i rožate.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.03.2023. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p