Brusnice su mi toliko fine da ih koristim na milijun načina, no najčešće sušene u kolačima, čajevima, keksićima... Mišljenja sam kako nema boljeg od nedjelje zaslađene domaćim keksima stoga vam donosim recept za kekse s bijelom čokoladom i brusnicama, idealan za ovo blagdansko raspoloženje. Sastojci: 170 g omekšalog maslaca 150 g smeđeg šećera 50 g šećera 1 veće jaje 2 žlice Dolcela Gussnel pola žličice sode bikarbone 1 Dolcela Limun šećer 50 g brusnica 50 g bijele čokolade nasjeckane na manje komadiće Priprema: 1. Miksati maslac da da omekša te dodati šećer. 2. Kad se šećer spojio s maslacem dodati jedno jaje i promiksati da se spoji. 3. Svako malo špatulom očistiti stranice zdjele da se sve lijepo poveže. 4. Spojiti sve suhe sastojke te mikser staviti na najmanju brzinu i dodavati žlicu po žlicu suhih sastojaka. 5. Kad se sve povezalo dodati brusnice i bijelu čokoladu te miksati 30 sekundi da se rasporede po cijelom tijestu. 6. Omotati prozirnom folijom te staviti u hladnjak na oko. sat vremena. 7. Rolati kuglice po otprilike 30 g smjese za svaku te staviti na papir ili silikonsku podlogu za pečenje. 8. Peći 8-10 minuta na 180 stupnjeva dok rubovi ne porumene te pustiti da se potpuno ohladi. 9. Bit će mekani na dodir, a čuvati ih možete oko 1 tjedan u zatvorenoj kutiji. Tihana Koprek Just Cake Girl
Nuts Snack Boutique - novo mjesto u gradu u koje morate zaviriti! Zagreb je postao bogatiji za novu gastro oazu koja će posebno oduševiti ljubitelje grickalica!
Japanska oaza koju morate posjetiti Zagreb je dobio novi sushi restoran koji će vas oduševiti svojom ponudom i prekrasnim uređenjem!
Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima! Uje Oil Bar u Splitu i ove je sezone jedna od najtraženijih gastro lokacija, a mi znamo zašto!
Neobična kombinacija okusa koja osvaja na prvu! Salata od lubenice s feta sirom apsolutni je hit na TikToku!