GASTRO

Zasladite nedjelju domaćim keksima s brusnicom

Bijela čokolada i brusnica su  idealan spoj
just cake the cupcake
B
rusnice su mi toliko fine da ih koristim na milijun načina, no najčešće sušene u kolačima, čajevima, keksićima... Mišljenja sam kako nema boljeg od nedjelje zaslađene domaćim keksima stoga vam donosim recept za kekse s bijelom čokoladom i brusnicama, idealan za ovo blagdansko raspoloženje.


Sastojci:
170 g omekšalog maslaca
150 g smeđeg šećera
50 g šećera
1 veće jaje
2 žlice Dolcela Gussnel
pola žličice sode bikarbone
1 Dolcela Limun šećer
50 g brusnica
50 g bijele čokolade nasjeckane na manje komadiće

Priprema:
1. Miksati maslac da da omekša te dodati šećer.
2. Kad se šećer spojio s maslacem dodati jedno jaje i promiksati da se spoji.
3. Svako malo špatulom očistiti stranice zdjele da se sve lijepo poveže.
4. Spojiti sve suhe sastojke te mikser staviti na najmanju brzinu i dodavati žlicu po žlicu suhih sastojaka.
5. Kad se sve povezalo dodati brusnice i bijelu čokoladu te miksati 30 sekundi da se rasporede po cijelom tijestu.
6. Omotati prozirnom folijom te staviti u hladnjak na oko. sat vremena.
7. Rolati kuglice po otprilike 30 g smjese za svaku te staviti na papir ili silikonsku podlogu za pečenje.
8. Peći 8-10 minuta na 180 stupnjeva dok rubovi ne porumene te pustiti da se potpuno ohladi.
9. Bit će mekani na dodir, a čuvati ih možete oko 1 tjedan u zatvorenoj kutiji.


Tihana Koprek
Just Cake Girl
Objavljeno: 04.12.2016. u 09:25

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p