Monkey bread odnosno majmunski kruh, kako ga doslovno i simpatično prevode na domaćem govornom području, predstavlja kruh koji se otkida na komadiće, a svaki je komadić u ovom slučaju punjen sirom i malinama te aromatiziran cimetom, maslacem i bademima. Prava je to eksplozija okusa koja će zadovoljiti potrebu za slatkim, a može poslužiti i kao doručak. Ako niste ljubitelj voća, punjenje iz ovog recepta jednostavno zamijenite Nutellom, što će rezultirati čokoladnom bombom kojoj će malo tko moći odoljeti. Sastojci: 50 g badema 20 g rastopljenog maslaca Sastojci za tijesto: 35 g žitarica korica 1 limuna 35 g šećera 325 ml vrućeg mlijeka 2 jaja 600 g brašna 7 g (1 pakiranje) instant kvasca 75 g hladnog maslaca Sastojci za punjenje: 200 g malina 150 g krem sira Za slaganje: 50 g rastopljenog maslaca 100 g šećera 1 žličica cimeta Priprema podloge: Na suhoj tavi popržiti bademe dok ne poprime malo boje. Kalup za kruh premazati rastopljenim maslacem i na to posipati bademe. Priprema tijesta: Žitarice, limun i šećer pomiješati te preliti vrućim mlijekom. Brašno pomiješati s instant kvascem. U mješavinu mlijeka dodati 2 jaja i pomiješati. U mikser s nastavkom za tijesto staviti brašno i dodati mokre sastojke pa miješati dok se sve ne poveže. Narezati maslac na komadiće te dodavati dok lagano mijesite. Kad se maslac povezao s ostatkom staviti na tanjur te pokriti krpom i pustiti na toplom mjestu da se udvostruči. Priprema punjenja: Spojiti sir s malinama, pomiješati i staviti sa strane. Slaganje: Šećer povezati s cimetom. Rastopiti maslac. Uzeti komadić tijesta, malo razvaljati prstima te staviti malo punjenja. Zatvoriti u kuglicu. Svaku kuglicu staviti prvo u maslac pa u cimet šećer i slagati u kalup. Tako napraviti sa svim tijestom. Pečenje: Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva te peći 50-55 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Malo odvojiti od rubova i okrenuti na tanjur za posluživanje. Najbolje je toplo, ali ako se ohladi jednako je fino. Tihana Koprek Just Cake Girl
Desert od matcha čaja, mascarponea i čokolade nešto je što morate kušati! Obožavate slatko? Onda će vas ovaj desert kojeg možete jesti bez grižnje savjesti oduševiti!
Predivna inicijativa koja nas je oduševila na prvu! Zagrebačka Booksa ima najposebniju kavu za van! Znate li o čemu je riječ?
Vino koje je kao stvoreno za uživanje i opuštanje! Znate li koje je vino na 'must have' listi svakog hedonista?
Pralina s kojom smo obilježili baš sve značajne trenutke u životu! Znate li bez koje praline ne može proći niti jedna posebna prigoda?