GASTRO

Zašto ove godine zvijezda blagdanskog stola ne bi bio najslasniji sushi?

Svoj omiljeni sushi možete naručiti putem dostave ili opcije pick up!

Neodoljivi japanski zalogaj pod nazivom sushi, posljednjih nekoliko godina postao je jedno od najpopularnijih jela među hrvatskom publikom. Obožavaju ga i mladi i stari te više ne nosi epitet 'one čudne i egzotične namirnice'. Popularizaciji sushija uvelike je pridonio i omiljeni zagrebački Evergreen sushi bar, ponajprije svojim ležernim pristupom, zabavnim kombinacijama i tradicionalnim recepturama.

Slogan Evergreena 'Hand made every day' ističe da upravo znanje, iskustvo i prepoznavanje kvalitete namirnica doprinose izvrsnosti sushija, koji se ovdje mogu isprobati te koji će bez sumnje oduševiti nepca i onih najzahtjevnijih ljubitelja japanske kuhinje. Iznimnoj posvećenosti kvalitete namirnica svjedoči i činjenica kako rade isključivo s plavorepom Kali Tunom, porijeklom s otoka Ugljana blizu Zadra, koja se izvozi u elitne restorane diljem svijeta, poput najpoznatijeg lanca japanskih restorana Nobu, u vlasništvu glumca Roberta DeNira i najcjenjenijeg japanskog chefa Nobuyuki Nobu Matsuhise.Evergreen nudi nekoliko klasičnih vrsta sushija, poput odličnih hosomakija, uramakija, nigirija i sashimija, a najomiljeniji su tzv. speciality sushiji, rolice prepune divnih okusa i neobičnih kombinacija, poput pečenog lososa, krastavca i miso majoneze (Karaage Sake), brancina, kozica i Philadelphia krem sira (Suzuki roll) ili pak uramaki hrskavih tikvica, svježeg norveškog lososa te alfa alfa klica. Kao najnoviji speciality sushi u zimskoj ponudi izdvaja se Samurai roll – neočekivan, ali apsolutno sjajan spoj tartara od kozica, jadranske tune i hrskavih kozica.S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, trenutno nisu u mogućnosti ugostiti svoje vjerne goste, kao ni one buduće, no to ih nije spriječilo u daljnjem radu, već upravo suprotno. Pored klasične dostave, uveli su opciju pick up, tako da svoj omiljeni sushi možete preuzeti i na licu mjesta ako vam je taj način zgodniji. Ako se odlučite za pick up, Evergreen nudi mogućnost serviranja sushija na svojim prepoznatljivim drvenim daskama, koje će biti i više nego atraktivan detalj za sva ona kućna blagdanska druženja koja nas čekaju u nadolazećim danima.

A upravo za takve prigode, Evergreen preporučuje Evergreen 2.0 ili Evergreen Classic, fantastične plate s nekoliko različitih vrsta sushija, uz koje poslužuju gratis dva topla predjela; hrskave kozice u tempuri i mirisne spring rolice s kozicama. Premda nas je ova godina u najmanju ruku iznenadila i za sobom ostavila gorak okus u ustima, nema razloga da ju ne privedete kraju na najbolji mogući način, u krugu najmilijih i uz Evergreen sushi, koji će nesumnjivo ostaviti upravo suprotno – slastan okus!

Evergreen sushi možete naručiti putem službene web stranice ili na telefon 095/880-0800, dok je pick-up na licu mjesta, Ilici 49. Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje, 11:00 – 23:00 h.

Foto: Bojan Zibar
Objavljeno: 14.12.2020. u 13:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p