GASTRO

Zavirite u jedan od najboljih sushi restorana na svijetu

Mjesto na kojem je sushi izjednačen s umjetnošću
sushi
Upitate li bilo kojeg chefa koju kuhinju smatra najdražom, pa i najfascinantnijom, budite sigurni da će vam bez mnogo promišljanja reći kako je riječ o onoj japanskoj. Doista, po mnogočemu fascinantna, japanska kuhinja posljednje je utočište gastronomske kreativnosti, a pažnja koja se posvećuje apsolutno svakom segmentu, od sastojaka pa do metoda sjeckanja i same pripreme, odista je vrijedna divljenja.

Upravo zato su najbolji sushi restorani i majstori koji ih predvode toliko zanimljivi, a jedan od sushi restorana tog kalibra je i Sushi Saito, okrunjen s mistične tri Michelinove zvjezdice i prema mišljenju mnogih, najbolji u Japanu. Vrhunac je to kulinarskog iskustva gdje se priprema chefa Takashija Saitoa može poistovjetiti s magijom i umjetnošću. U ovaj su tradicionalni restoran sa svega osam sjedećih mjesta u Tokiju zavirili YouTuberi Simon i Martina, omogučivši nam svima eksluzivni pogled u carstvo japanskog specijaliteta.

Ako ste voljeli genijalni dokumentarni film Jiro's Dream of Sushi, obavezno pogledajte ovaj 17-minutni intimni prikaz predanosti, ljubavi i filozofije koji se kriju iza pripreme jednog od najboljih sushija na svijetu. 


M.M.
Foto: Pexels
Objavljeno: 30.12.2016. u 14:28
Tagovi: Gastronomija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p