GASTRO

Zavirite u novootvoreni restoran Andreja Barbierija

Iščekivani Barbieri's je službeno otvorio svoja vrata
Barbieri’s
Otkad se prije nekoliko mjeseci pročulo kako poznati chef Andrej Barbieri otvara restoran u Zagrebu, interesu medija, no i istinskih gurmana, nije bilo kraja. Iščekivanje je s prvim danom ožujka kulminiralo, a na nekadašnjoj adresi Takenoka svoja je vrata otvorio Barbieri's.

Elegantan, atmosferičan, ugodan i s očekivanom dozom luksuza, restoran našeg cijenjenog chefa savršeno se uklopio u ambijent Kaptol Centra, ponudivši pomalo oksimoronsku kombinaciju vrhunskog uređenja, opuštene atmosfere i pristupačnih cijena karakterističnih za bistroe.

Barbieri's
Barbieri's
Barbieri's
Kad je riječ o uređenju, Barbieri's je zamišljen kao fine dining bistro koji će jednako dobro funkcionirati danju, kao i navečer, kada ručkovi i večere mjesto ustupaju vrhunskoj selekciji pića, autorskih koktela i manjih zalogaja. Iz tog razloga, mnogo se pažnje pridalo kreiranju ugodne atmosfere koja bi podsjećala na duh 70-ih i 80-ih godina.

''Konstrukciju prijašnjeg restorana Takenoko do temelja smo srušili te smo prije 5-6 mjeseci krenuli s uređenjem. Prostoru smo željeli dati neki novi moment, a u tome nam je pomogla arhitektica Mirta Đaković koja potpisuje uređenje. Sav je namještaj rađen po mjeri i mnogo smo pažnje posvetili rasvjeti jer smo željeli stvoriti ugodan večernji ambijent te postići pomalo retro stil 70-ih i 80-ih godina'', ispričao na je Frane Barbieri.

Barbieri's
Barbieri's
Barbieri's
Barbieri's
Prostor koji može funkcionirati kao bistro danju, ali i kao mjesto za večernje druženje, posebice vikendom kada kuhinja restorana radi do 2 sata u noći je svakako postignut, dok opuštenom bistrološkom pristupu svjedoči i ostakljena kuhinja koja gostu daje uvid u cijeli proces pripreme jela.

''Ideja je bila stvoriti restoran, pa i bistro koji je pristupačan, ali s jednim gastronomskim razmišljanjem mediteranske kuhinje. Inspiracija nam je u kreiranju menua cijeli Mediteran, dakle Francuska, Italija, Hrvatska, a koristimo i dosta začina iz sjeverne Afrike. Fokus je uglavnom bio na pristupačnosti. Na kraju, sve je na organskim, svježim namirnicama, no bez obzira na našu inspiraciju, pratit ćemo naše goste i njihove preferencije'', o ideji nam je više rekao chef Andrej Barbieri, dodajući kako menu trenutno obuhvaća 30-ak jela, uz 10-ak manjih barskih zalogaja koji funkcioniraju i kao laganiji ručak.

Barbieri's
Barbieri's
Velika je pažnja posvećena i selekciji pića, pa se na karti Barbieri'sa uz klasike, mogu pronaći i autorski kokteli, poput American Muda koji spaja kavu i whiskey, Wake Me Up And F*ck Me Up kao nova verzija Espresso Martinija ili pak Barbieri's Negronija te Matadora. Tu je i karta vina koja obuhvaća stotinjak etiketa no sve je, kako nam je rekao Andrej Barbieri, podložno evoluciji.

Nesumnjivo je kako je zagrebačka gastronomska scena osvježena inovativnim Barbieri'som i njegovom fuzijom bistrološkog pristupa i vrhunskog uređenja, stoga je za očekivati kako će se mjesto više tražiti u Tkalčićevoj 90.

Barbieri's
Barbieri's
Barbieri's
Barbieri's
M.M.
Foto: Dario Dunaj
Objavljeno: 03.03.2017. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p