GASTRO

Zdrave Raffaello kuglice kojima nitko ne može odoljeti

Verzija omiljenih kuglica koja je bolja od originala!

Pojavom lijepog vremena mnogi od nas skupljaju snage da se konačno pozdrave s toliko omiljenim kolačima i to sve s jednim ciljem - da ljeto dočekamo u svom najboljem izdanju. Na tom putu nalaze se mnoge prepreke, od Svjetskog dana Nutelle, krafni, pa sve do Dana palačinki, kojima teško da možemo okrenuti leđa, no uz pravi recept koji će zadovoljiti želju za slatkim, naše brige oko viška kila bi mogle postati prošlost.

Često možemo čuti kako u životu ne možemo uvijek imati sve, no ovo nije jedna od takvih priča. Vikendom se uvijek pronađe malo više vremena za uživanje, a da bi ono bilo još veće, nije naodmet imati pokoju slasticu pri ruci, pogotovo ako je ona niskokalorična i jednostavna za pripremiti. Da kolači i fitness mogu ići zajedno u istoj rečenici dokazuje i sljedeći recept za čiju pripremu vam je potrebno:

Sastojci:

120 g kokosovog brašna
35 g kokosovih mrvica
3 žlice kokosovog ulja
5 žlica kokosovog mlijeka
4 žlice meda
1/2 žličice ekstrakta vanilije
oljušteni bademi

Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte kokosovo brašno i kokosove mrvice (25 grama), a u drugoj posudi kokosovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Na laganoj vatri miješajte kokosovo ulje i med dok ne postignete jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu pomiješajte s kokosovim mlijekom i ekstraktom vanilije te dodajte preostale suhe sastojke.  Dobivenu smjesu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ju stavite u hladnjak 10-ak minuta kako bi lakše napravili kuglice. Nakon što se smjesa ohladila, oblikujte kuglice, dodajte im u sredinu po jedan badem i uvaljajte ih u preostale mrvice od kokosa (10 grama). Dobar tek!

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.03.2019. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p