GASTRO

Zdrave slastice koje ćete obožavati uz popodnevnu kavu

Kolači i sladoledi po talijanskoj recepturi u centru Zagreba 
my way
M
uči li vas ponekad kamo u Zagrebu svratiti na zdrave kolače ili pak fine kremaste sladolede, jedan od prijedloga je My Way bar koji u svojoj ponudi nudi preko 30 vrsta slastica već prepoznatih od strane brojnih sladokusaca.


My Way Chocolate cake i Mrkvica bez glutena, najtraženije su slastice u ovom ugodnom baru na Cvjetnom trgu. Ono što će svakako pasati uz popodnevnu kavu jest Tre Colore, čokoladni biskvit s laganom kremom od mascarponea, bijele mliječne i tamne čokolade, a tu je i Voćna fantazija, tart od prhkog tijesta s kremom od vanilije u kombinaciji sa sezonskim voćem. Čoko lješnjak će pak zadovoljiti ljubitelje lješnjaka, jer je riječ o biskvitu od tostiranih ručno odabranih lješnjaka s kremom od lješnjaka i čokolade.

Ono što ove slastice izdvaja od ostalih su kvalitetni i kontrolirani sastojci, pa se tako za izradu krema i biskvita koriste jaja, brašno i ostale namirnice iz organskog uzgoja. Instant praškovi i sastojci su potpuno izbačeni iz svih receptura što je danas rijetkost u ugostiteljskoj ponudi. Vrhunska francuska čokolada, francuski maslac i slatko vrhnje, prvoklasna Vanilija Bourbon te prvoklasni nesoljeni pistaciji su korišteni u pripremi slastica i kvaliteta ovih sastojaka je nešto što definitivno čini razliku u cjelokupnom dojmu, a iza svega se kriju slastičari Jelena i Vedran koji su utkali svoje dugogodišnje znanje i iskustvo te svoju strast prenijeli u My Way slastice. Jelena je edukator prehrane i iako je bila dijabetičar 21 godinu, izrada slastica predstavlja njezinu najveću strast, a sve veću potrebu za slasticama bez brašna, šećera, mlijeka ili jaja gleda kao priliku za savladavanje novih izazova. Vedran se može pohvaliti ljubavlju prema slastičarstvu od malih nogu kada je s majkom i bakom provodio vrijeme u kuhinji, a to smatra svojim životnim pozivom u kojem svakodnevno uživa.

my way
U My Way baru i restoranu pronaći ćete i kolače bez šećera, brašna i glutena, kao i ponudu za vegane i vegetarijance, a ponuda je prilagođena sezonskom voću i povrću koji dolaze iz provjerenih OPG-ova prvoklasne kvalitete.

Sadašnja ponuda 12 vrsta sladoleda će s dolaskom toplijih dana biti proširena na 30-ak okusa, a sladoledi su vrlo kremaste teksture s prirodnim, intenzivnim aromama spravljeni po originalnoj talijanskoj recepturi. Dovoljno govori činjenica da neki od dostupnih okusa sladoleda u My Wayu su premijerno predstavljeni na sajmu slastičarstva u Riminiju ove godine.

Uz cijenu sladoleda od 10 kuna, My Way Čokoladni Ponedjeljak nudi uz kavu i čokoladne deserte po 25 kn, a Slatka Srijeda predstavlja deserte različitih europskih i svjetskih zemalja i nudi kavu i desert po cijeni od 30 kn.

my way
Foto: PR
Objavljeno: 01.03.2017. u 10:31
Tagovi: Zagreb, kolači, My Way

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p