GASTRO

Omiljeni čokoladni muffini u nešto zdravijoj verziji!

Ukusan desert koji možete jesti bez grižnje savjesti!

Nakon blagdanskih slastica u kojima smo uživali cijeli protekli mjesec, vrijeme je za nešto laganije i zdravije obroke. To ne znači da se morate odreći ukusnih, slatkih obroka; sve je više recepata koji dokazuju da se gotovo svaka ukusna i kalorična slastica može pretvoriti u jednostavan i zdrav obrok.

Muffini su jedan od omiljenih deserata koje, ukoliko pripazite na sastav, možete jesti bez ikakve grižnje savjesti. Idealne su za doručak, a posebice ako u sastojke uvrstite zdrave namirnice kao što su zobene pahuljice, tamna čokolada i banane. Zato smo za vas pripremili recept koji je odlična opcija i za one koji su ove godine odlučili pripaziti na kilažu, ali i za one koje jednostavno zanimaju recepti bez šećera.

Sastojci: 

2 velika jaja
1/2 šalice tekućeg jogurta
2 banane srednje veličine
3/4 šalice sitnih zobenih pahuljica
1 šalica zobenog brašna
3/4 tamne čokolade
1 čajna žličica sode bikarbone
1 čajna žličica cimeta
1 šalica bobičastog voća (svježeg ili smrznutog)

Započnite tako da u veliku posudu umutite jaja i jogurt kojima potom trebate dodati zobene pahuljice, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte smjesi usitnjene komadiće banane kojima ćete dodati i zobeno brašno. Zobeno brašno zapravo su smljevene zobene pahuljice, stoga ne morate kupovati gotovo brašno već možete pahuljice usitniti u jačem blenderu. Na sitne komadiće nasjeckajte tamnu čokoladu i žlicom umiješajte u smjesu. U smjesu dodajte bobičasto voće po izboru koje možete i ne morate iskoristiti u ovom receptu. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a kalup za muffine dobro namastite te ih napunite smjesom. Po želji ukrasite muffine kockicama čokolade i pecite ih oko 25 minuta. Muffine možete poslužiti tople ili hladne, a možete ih čuvati u hladnjaku do čak četiri dana. U slast!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 06.01.2020. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p