GASTRO

Znamo gdje na Adventu možete probati najfiniju čokoladu!

Kućica koju morate posjetiti!

Moramo priznati kako smo jedva dočekali čarobno adventsko razdoblje, a sada kada je ono i službeno započelo, svaki slobodni trenutak koristimo za ugodnu šetnju i upoznavanje različitih kućica koje nude sjajnu te ukusnu ponudu. Premda je kada govorimo o Adventu, naglasak uvijek na slanoj hrani, ne smijemo zanemariti niti ponudu slatkog koja je ove sezona bolja no ikada.

Dobro je poznato kako je Advent u Zagrebu jedan od najljepših i najživopisnijih, pa sukladno tome niti ovogodišnji koji je započeo prije tjedan dana nimalo ne razočarava. Naime, Zagreb će u narednom periodu biti prava božićna čarolija, a kako biste bili sigurni da ćete posjetiti samo najbolje od onog što se nudi, istražili smo gdje na Adventu možete kušati jednu od najomiljenijih slastica. Čokolada je zasigurno slatkiš kojem se uvijek vraćamo i kojeg obožavamo, a činjenica kako se u sklopu Adventa na Europskom trgu smjestila kućica posvećena isključivo čokoladi, dodatno nas potiče na što skoriju posjetu spomenutoj lokaciji.


Naime, radi se o kućici koja u svojoj ponudi ima najfinije čokolade iz Perugie u Italiji, a riječ je o čokoladama koje se izrađuju ručno i to prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi. Među najtraženijim čokoladama je ona tamna obogaćena brusnicom, ali ništa manje nije tražena niti verzija s bijelom čokoladom. Naravno, osim spomenute kombinacije u ponudi možete pronaći i čokolade s bademima, običnu mliječnu ili pak čokoladu s lješnjacima, a za one koji vole nešto zanimljivije, odnosno egzotičnije okuse sigurni smo kako ćete se zaljubiti u različite chilly čokolade i uživati u okusima za pamćenje. Bez obzira jeste li veliki zaljubljenik u čokoladu ili ne, ova se kućica definitivno mora pronaći na vašoj listi jer ono u to smo sigurni je da ćete se nepovratno zaljubiti u okuse ove posebno pripremljene slastice..

Foto: Danko Šimunović
Objavljeno: 09.12.2019. u 15:41

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p