GASTRO

Znamo gdje ovoga ljeta možete uživati u najukusnijem sladoledu!

Nešto što ovoga ljeta ne smijete propustiti!

Spojivši neodoljivo pune okuse i osmišljenu prezentaciju, slastičarnica Peppino's omiljeno je mjesto lokalaca kao i mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta. Svaki turist u svoj itinerar putovanja u Dubrovnik gotovo bez iznimke uvrsti obavezan posjet ovom mjestu dobrih vibracija i okusa, za čiji su vizualni identitet i uređenje zaslužne tri hrvatske dizajnerice – Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić.

Krenuvši od ideje o maloj tvornici sladoleda, inspiracija za koncept brenda ove slastičarnice u starogradskoj jezgri pronađena je u simpatičnoj rodi i svjetskom putniku Peppinu, liku iz pionira hrvatskog animiranog filma 'Profesor Baltazar'. Nudeći internacionalnim posjetiteljima najfinije sladolede u gradu, ovaj naš dubrovački Peppino postaje, baš kao i onaj iz crtanog serijala, svojevrsnim turističkim vodičem kojeg nitko ne zaobilazi.

Interijer Peppino's slastičarnica domišljat je spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarne, koja isprepletenim bakrenim i rasvjetnim cijevima te primamljivim bojama i uzorcima neodoljivo poziva na putovanje u neko drugo vrijeme i prostor – u svijet tradicionalno kremastog gelata.Postoje dvije Peppino's poslovnice od kojih svaka nudi nešto svoje – nova sladoledarna u ulici Sv. Dominika privlači znatiželjnike pogledom na žarko žuti 'unutarnji vrt' koji obavija vitrinu sa sladoledima, a ona u ulici Od Puča 9 veselo nudi igru prepuštanja slatkoj sudbini – okus sladoleda za kušanje posjetitelji mogu birati upravo vrtnjom mehaničkog 'kola sreće'. Osim klasičnog gelata u više od 30 bogatih okusa, Peppino's svojim sladoljupcima nudi i Peppino's Finest – birane premium sladolede pakirane u staklenke koje se mogu ponijeti i kući. U ambalaži inspiriranoj ljetnom mediteranskom vibrom i 'domaćim' načinom skladištenja tradicionalnih delicija poput džemova i arancina, Peppino's Finest je sladoled kojem je baš teško odoljeti.

Foto: Katarina Radonić
Objavljeno: 24.06.2021. u 10:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p