GASTRO

Znamo gdje se krije najslađi božićni kutak u Zagrebu

Finjak se pretvorio u pravu bajku
finjak

Dok se Zagreb polako priprema za siloviti ulazak Adventa na ulice i trgove, i dok mnogi već trepere od uzbuđenja pri pomisli na mjesec dana šušura u glavnom gradu, opojnih mirisa i dobrog raspoloženja, jedan se zagrebački kutak već pretvorio u pravu malu božićnu bajku.

Jedno od najšarmantnijih zagrebačkih mjesta za kavu dobro je poznati Finjak obitelji Svirać koji iz godine u godinu, sezone u sezonu, pokazuje kako trud doista čini razliku kod gosta. Sa svakim se božićnim periodom ovo slatko i s velikom pažnjom uređeno mjesto pretvara u idiličnu kulisu za lijepe trenutke, a za sve su, kao i obično, zaslužni Denis i njegovi roditelji, Željko i Snježana. Borovi, klupe poput onih u parkovima i licitarska srca glavni su elementi zaslužni za ovogodišnji blagdanski izgled Finjaka. Dvorište u samom srcu Vlaške, na broju 78, neodoljivo podsjeća na stare zagrebačke parkove, a kako bi vizija bila prenesena i najmlađima, Denis je pronašao stare plišane medvjediće koji su nekada krasili zagrebačke kuće i stanove. Kako sam kaže, ovo mu je bio jedan od najzanimljivijih projekata do sada, a glavna nit vodilja bila je spojiti prostor kafića i topli izgled privatnog doma kako bi posjetitelji osjetili svu toplinu blagdana.

Uz predivno uređenje, Finjak za vrijeme adventa nudi i tradicionalno kuhano vino pripremljeno po najfinijoj recepturi u gradu, a tu su i fini francuski čajevi i kolačići. U slučaju da vam dosadi gužva na ulicama oko glavnog zagrebačkog trga, uvijek se skloniti možete u Finjakov intimniji, no jednako čaroban božićni kutak. Mi smo svoje mjesto rezervirali.

finjak
finjak
finjak
finjak
finjak
finjak
finjak
finjak
finjak

finjak

Foto: Adriana Kuprešak
Objavljeno: 27.11.2017. u 11:20

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p