GASTRO

Znate li da kuhanje možete biti vraški jednostavno?

Briljantni Ikeini posteri za one manje spretne u kuhinji 
Ikea
Koliko ste se puta odlučili zaista zainteresirati za kuhanje, opasno naumivši potruditi se i pripremiti večeru za prijatelje, no sav je trud pao u vodu pri prvoj misterioznoj namirnici koja naprosto ne postoji na policama domaćih supermarketa ili pak košta kao cijeli ručak u vašem omiljenom restoranu?

Kuhanje, budimo iskreni, nije svima omiljena djelatnost niti svi imaju sposobnost lakog spajanja sastojaka u fine kombinacije. Nekima je ono naporno i ravno gubitku vremena i novca, no kao i uvijek, Ikea nam je sukladno svojoj filozofiji i u ovom naizgled kompleksnom zadatku odlučila pokazati kako mjesta očajavanju nema.

U sjajnoj kampanji ostvarenoj u suradnji s agencijom Leo Burnett naslovljenoj IKEA: Cook This Paper, svim je "gastro nevjernicima" švedski brend pokazao kako je kuhanje zapravo jednostavno. Nastala je tako serija postera s otisnutim receptima koji služe kao vodič za kombiniranje sastojaka, nalik na bojanke s brojkama s kakvima smo se zabavljali u djetinjstvu. Prateći jednostavne upute na posterima tako sastavljamo jela prema ilustraciji, smještajući sastojke na naznačeno mjesto na papiru, a s obzirom na to da su upute otisnute jestivom bojom i na papiru za pečenje, mogu se samo ubaciti u pećnicu. Nismo sigurni hoće li i kada ovi posteri stići u hrvatsku Ikeu, ali znamo da ćemo, kada dođu, biti prvi u redu.

ikea
ikea
ikea

M.M.
Foto: Ikea
Objavljeno: 16.06.2017. u 10:34
Tagovi: Ikea, prehrana, hrana, kuhanje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p