GASTRO

Znate li da postoji ružičasti ananas?

Novi trend na pomolu?
ananas
Otkad se sramežljivo prišuljala tamo negdje 2012., ružičasta boja ne silazi s trona najpopularnijih boja današnjice. U svim svojim nijansama, ova "neružičasta" ružičasta mami milenijalce diljem svijeta, krasi njihove Instagrame, prodaje proizvode, utjelovljuje stav jedne cijele generacije, podupire supkulture i predstavlja svojevrsnu osviještenu žensku snagu lišenu predrasuda i Barbie konotacija.

Stav oko ružičaste je potvrdio i utvrdio Pantone sa svojim odabirom Rose quartz i Serenity kao boja godine, otkad svjedočimo poplavi rozih nijansi na svim područjima, od arhitekture i dizajna do gastronomije. Najnoviji trend je androgenu ružičastu, Tumblr pink, Scandi, odnosno Millennial pink, kako je redom nazivaju, spojio s ananasom.

ananas
Ideja je sinula kompaniji Del Monte još 2005., prije kolektivne opsesije milenijskom rozom, a na krilima dozvole koju su dobili nedavno od strane FDA, udružili su se s još jednim proizvođačem voća Doleom te su krenuli u proizvodnju ružičastog ananasa na plantažama Kostarike i Havaja. U obzir valja uzeti, jasno, kako je ovo fotogenično voće ipak genetski modificirano, a za rozu boju iznutra i izvana je zaslužan lycopene, pigment koji boju daje rajčicama, lubenicama, mrkvi i inim roskasto obojenim voćkama. Uz boju dolazi i jednako sladak okus, opisan i patentiran kao "extra sweet pink flesh pineapple".

Vrijeme će pokazati je li u slučaju ovog proizvoda GMO štetan za zdravlje, a dotad ćemo Tumblr ananas zasigurno često gledati u bespućima Instagrama, baš kao što je to bio slučaj s Froseom, unicorn napitcima i tostevima, crnim sladoledom, avokadom...

ananas
M.M.
Foto: Instagram (@gourmandgourmet, @stoneandocean, @skaught88)
Objavljeno: 25.05.2017. u 11:47
Tagovi: voće, ružičasta

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p