GASTRO

Znate li da u Splitu postoji mjesto specijalizirano za craft koktele?

Kušajte inovativne craft koktele od gina
maduro
Gastro ponuda Splita bogatija je iz dana u dan. Grad se posljednjih godina promaknuo u perjanicu hrvatskog turizma. Zasigurno, posebno će mjesto imati nesvakidašnji brod - bar Maduro koji se trajno usidrio na zapadnoj obali. Interijer novog omiljenog splitskog mjesta podsjeća na pravi brod. Ugodna atmosfera i najljepši pogled na sam grad odaje dojam kao da smo na luksuznom krstarenju začinjenom ginom.

Maduro je prvo specijalizirano mjesto u Splitu kad je ponuda inovativnih craft koktela napravljenih od gina u pitanju. Pazilo se na svaki detalj u ovoj novoj oazi, poslužuju vas mornari dok su cjenici napravljeni u obliku pojaseva za spašavanje. Interijer ovog koktel bara inspiriran je izgledom pravog broda gdje se nalazi šank izrađen od drva mahagonija te je zbog veće vjerodostojnosti dodan i intonak dok su zidovi obloženi drvenim panelima s okruglim ogledalima kako bi se stekao dojam boravka u brodskoj kabini.

maduro
maduro
maduro
Terasa ili “krma” prekrivena je brodskim podom i stolovima od sibirskog arisa koji je otporan na sol i vodu. Tu se nalazi i vanjski gin bar s gin majstorom koji ispred gosta priprema specijalne gin koktele od kojih izdvajamo Gin Mare - mediteranski Gin.

Smještena uz La Costa Dorada ili Golden Coast destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940., zajedno s drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835. Za razliku od tradicionalnih aroma u ginu, u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je otkrio novu ideju gina. Osim tipičnih bilja i začina, kao što su bobice borovnice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom ginu je upotreba Arbequina masline, a tu su i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, dodatno evocirajući duh Mediterana.

maduro
maduro
maduro
Upravo je ovo jedna od prestižnih svjetskih vrsti gina od kojih će biti pripravljeni ukusni kokteli. Suština tonika 1724 ima svoje korijene u Andama, na mitskom Inka području. To nije slučajno, ovo je mjesto gdje je otkriven kinin. Tamo ovaj sastojak dobiva autentičnost proizvoda s korijenima u regiji koje idu natrag stotine godina. Premium tonik čiji je kinin ručno ubran 1724 metara iznad mora u Andama službeno je jedan od najboljih tonika na svijetu.

maduro
maduro
maduro
maduro

Foto: Marin Bašić
Objavljeno: 20.07.2017. u 09:42
Tagovi: bar, split, kokteli

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p