GASTRO

Znate li koje je jedno od najboljih hrvatskih vina?

Mladi tim stručnjaka osvojio nagradu na međunarodnom vinskom natjecanju
eclat chardonnay
slučaju da je u vašem domu boca dobrog vina apsolutna esencija, tada vam moramo ukazati na jedno hrvatsko vino uz čije ime odnedavno stoji službena pohvala. Naime, na međunarodnom sajmu vina, na svjetskoj vinskoj dodjeli nagrada Decanter 2017. godine, vino Chardonnay Éclat tvrtke Vinolog osvojilo je broncu te u brojnoj konkurenciji pokazalo kako vina hrvatskih vinara svojom kvalitetom i okusom konkuriraju najboljim svjetskim vinima, nudeći trgovcima i potrošačima priliku da otkriju nešto novo.


Ovim priznanjem, Chardonnay Éclat se nesumnjivo postavlja kao jedno od najboljih hrvatskih vina po ocjeni svjetske stručne publike. Svojim karakterističnim mirisom i dugotrajnim okusom upotpunjuje doživljaj konzumacije vina te pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje vina.

Od ostalih vina iz sjajne ponude Vinologa ističe se Lectus (što znači izabrani), nastao u suradnji sa šest priznatih hrvatskih vinara, a krase ga sjajne zvjezdice koje simboliziraju zemljopisne položaje pojedine vinarije iz koje vino potječe; Rajnski Rizling Lectus s izraženom aromom breskve te cvjetnim doživljajem u mirisu i okusu; Malvazija Lectus vino za svaku prigodu te Plavac Lectus, osvježavajuće vino s područja poluotoka Pelješca, koji s obzirom na južnjačko porijeklo savršeno pristaje s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom sastavljenom od ribe, rižota, plodova mora i sireva. Éclat Plavac mali, hrvatska je autonomna sorta koja će oduševiti svojom bojom, okusom i mirisom, a Muškat Éclat, poluslatko vrhunsko vino kojeg čine savršenim kolačići i slastice.

malvazija
Inače, Tvrtka Vinolog plod je dugogodišnje vizije i strasti prema proizvodnji vina i vinogradarstvu. Proizvodnja je bazirana na suradnji s najkvalitetnijim vinarijama iz Hrvatske i regije, a potpuno razumijevanje različitih sorti vina i njegovog okruženja otvorilo je prostor za jedinstvenu proizvodnju vina na tržištu. Kroz višegodišnji predani rad mladog tima stručnjaka, Vinolog svakodnevno osluškuje potrebe svojih kupaca ponosno predstavljajući najsjajnija vina domaće proizvodnje - unaprjeđivanjem kvalitete, pristupačnih cijena vina te atraktivnim dizajnom butelja, koje pravog vinoljupca ne ostavljaju ravnodušnim.

eclat plavac mali
Foto: PR
Objavljeno: 28.08.2017. u 10:07
Tagovi: Vino

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p