GASTRO

Znate li koje je najslađe mjesto na Korčuli?

Domaći kolači za kojima su mnogi izgubili glavu
cukarin 
Sati i sati izležavanja na plaži uz koju partiju briškule, ispijanje jarko crvenih slatkih pića kojima redovito zaboravljamo ime umjesto ručka, guštanje u sjenovitim konobama i beskrajna lutanja uskim kamenim uličicama... Ima li ičeg boljeg od godišnjeg odmora?

Provodite li svoj odmor ovoga ljeta na Korčuli, na jedno mjesto obavezno morate zalutati, slučajno ili s namjerom. Glas o domaćim kolačima koji su oteli brojna srca tijekom posljednjih godina uistinu se daleko čuje, i to s razlogom.

Priča kaže kako je Cukarin nastao 1994., kada je teta Smiljana Matijaca uredila svoju malu butigu, napunivši je raznim slasticama. Ono što je ovaj mali slatki svijet razlikovalo od ostalih jesu stari bakini recepti koje su vješte ruke tete Smiljane pretvorile u vrhunske kolače. Tradicionalni korčulanski cukarin, klašun i amareta te bruštulane mindole, odnosno ušećereni bademi, a potom i Marko Polo bombica i harubica, zaživjeli su naočigled domaćeg i stranog svijeta kojem je Cukarin postao ultimativna postaja u svakodnevnom guštanju. Krasan, prirodan okus korčulanskih slastica proslavio je slastičarnu širom svijeta. Preporuke su nicale u svim važnijim gastronomskim magazinima i turističkim vodičima, a uspjeh se potvrdio i brojnim nagradama, poput Plavog cvijeta ili Hrvatskog otočnog proizvoda.

Svojim domišljatim izlozima od samih početaka teta Smiljana uveseljava stanovnike Korčule, a onima u prolazu, kojima zatriba štogod slatko, Cukarin služi kao savršeno utočište.
 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin 
Cukarin   
Cukarin 
M.M.
Foto: Facebook, Instagram
Objavljeno: 24.07.2015. u 10:44
Tagovi: prehrana, hrana

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p