GASTRO

Znate li koje je vino na 'must have' listi svakog hedonista?

Vino koje je kao stvoreno za uživanje i opuštanje!

Unazad nekoliko mjeseci svakodnevica na koju smo naviknuli uvelike se promijenila. Samim time sasvim je logično da su naše navike također postale nešto drugačije te smo tako prigrlili neke nove načine funkcioniranja. Ipak, u svemu je najvažnije ne zaboraviti na male slatke hedonističke rituale koji nas opuštaju i jednostavno podsjećaju na ljepotu življenja, a čaša dobrog vina oduvijek je sinonim maksimalnog uživanja, pogotovo kada je riječ o vrhunskom vinu domaćeg proizvođača čiji okus nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ako ste jedni od onih koji desert nakon ručka ne mogu zamisliti bez čaše kvalitetnog vina ili pak ne propuštate vikend druženja u krugu najmilijih bez neodoljivih vinskih nota, onda smo sigurni da ste već čuli za Korlat Merlot Boutique iz 2017. Naime, riječ je o vrhunskom slatkom desertnom vinu koje je proizvedeno tradicionalnom metodom presušivanja grožđa na trsu. Korlat Merlot Boutique dolazi u volumenu od 0,75l, a napravljen je od grožđa sorte merlot. Što se tiče okusa, karakteriziraju ga raznovrsne koncentrirane arome, topao i raskošan okus u kojem se osjeti ostatak šećera te crvenog voća i suhog grožđa. Već sam opis ovog sjajnog vina ne ostavlja puno prostora nedoumici, a pogotovo pridodamo li tome i činjenicu da se ovo vino i više nego odlično slaže s ukusnim slatkim delicijama, ali i pokojim slanim zalogajem.U blizini vinarije Benkovac nalazi se položaj Korlat koji posljednjih godina prednjači po pitanju novog stila i trenda proizvodnje. Razlog zašto je to tako krije se u tome što na korlatskoj površini sa sadnim materijalom iz Francuske, sorti Syrah, Cabernet sauvignon i Merlot rastu nasadi vinove loze koja daje delikatesna crvena vina. Upravo zato Korlat se danas može pohvaliti vrhunskim crvenim vinima za koje je osvojio i prestižnu svjetsku nagradu za dizajn RED DOT. Osim toga, njihova kvaliteta dodatno je nagrađena i brojnim medaljama te priznanjima poznatih međunarodnih natjecanja i ocjenjivanja. Uz neupitno vrhunski okus i način proizvodnje vina, dizajn ambalaže također zahtjeva posebnu pažnju. Iza njega stoji Vanja Cuculić koji je za svaku berbu smislio novi dizajn, a Korlat Merlot boutique upotpunjen je unikatnom ilustracijom Srđane Modrinić.


Korlat Merlot Boutique

Korlat Merlot Boutique je nepogrješiv odabir za sve istinske zaljubljenike u kvalitetno vino i one koji ukusne slatke zalogaje vole zaokružiti na pravi način. Isto tako, kao što smo spomenuli pri početku teksta, vino je jedno od onih hedonističkih navika koja nam iskustvo uživanja podižu na posve novu razinu te potiču na cijenjenje malih, ali značajnih trenutaka!

Foto: PR
Objavljeno: 19.02.2021. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p