GASTRO

Znate li već za novo hit mjesto u Zagrebu?

Otvorio se restoran tradicionalne korejske hrane u centru grada

korejski restoran Cro.K 
Zagrebačka ugostiteljska ponuda ne prestaje cvjetati, a posljednji dodatak gastro lepezi jedno je novo i, za naše pojmove, egzotično mjesto koje obavezno morate posjetiti. Riječ je o modernom korejskom restoranu koji je nedavno otvorio svoja vrata u samom srcu Zagreba, osiguravši nam prozor u svijet korejske kulture.

Adresu Pod Zidom 4 odnedavno krasi Cro.K, korejski restoran iza kojeg se krije Soyeon Won, koja je zajedno sa suprugom odlučila otvoriti restoran koji će promicati ne samo tradicionalnu hranu, već i korejsku kulturu. Inače magistrica talijanske književnosti i certificirana koordinatorica hrane s cijenjene talijanske škole Cordon Blue, Soyeon je na nagovor supruga koji je u SAD-u radio kao kuhar i menadžer mnogih restorana, odlučila otvoriti restoran. Kako nam je sama ispričala, presudila je ljubav prema Hrvatskoj, posebno Zagrebu, kojeg smatraju idealnim gradom za odgajanje svoje djece.
 
crok Soyeon Won, vlasnica restorana Cro.K
 
Koncept restorana od prvog je dana u potpunosti jasan. Osim što se prezentira tradicionalna hrana, predstavlja se i korejska umjetnost, pa je tako cijeli interijer osmišljen u suradnji s korejskim umjetnicima. U fokusu je Jogakbo, tradicionalni korejski način obrade tkanine i on u restoranu predstavlja osnovnu dekoraciju. Tu su i malena korejska umjetnička remek-djela, no valja spomenuti kako je i svako jelo posluženo na ručno rađenim posudama s potpisom korejskih umjetnika.

Kad je pak riječ o hrani, na meniju se nalazi pedesetak tradicionalnih jela, uključujući i ona vegetarijanska, a pripremaju ih četiri glavna chefa koja su prošla stručnu obuku. Ono što se obavezno mora isprobati jesu Bibmbap i SSAM. Bibmbap je miješana riža s raznim povrćem, mesom, jajima i čilijem, a meni uključuje četiri vrste ovog jela među kojima je i onaj vegetarijanski s prženim tofuom. Preporuka vlasnice je Bulgogi bibmbap, serviran s bulgogijem, tipičnim korejskim specijalitetom - mariniranim goveđim mesom u soja umaku. SSAM je pak wrap i na meniju se nalazi onaj od govedine, puretine i piletine mariniranima u soja ili čili umaku, te uz rižu, kimchi i povrće čini slasno jelo koje se ne propušta. Tu je i korejski roštilj čija je posebnost u tome što se gostima služi sirovo meso i povrće kao prilog koje oni potom sami na stolu peku. Odličnu hranu prate i razna korejska alkoholna pića, sokovi i čaj.

Ono što će zasigurno razveseliti mnoge jest posebna ponuda za vrijeme ručka. Od 11.30 do 13.30 sati originalan meni se može naručiti po nešto nižim cijenama, pa će tako Bibimbap koštati 42 kune umjesto regularnih 69 kuna, Bulgogi će biti 39 kuna bez priloga (umjesto 89 kuna), puretina s čilijem će biti 39 kuna (inače 79 kuna), a LA Galbi se poslužuje samo za vrijeme ručka po cijeni od 39 kuna.
 
cro.k 
cro.k 
cro.k  
cro.k 
cro.k 
cro.k   
cro.k 
cro.k 
 
Matea Martek
Foto: PR
Objavljeno: 21.07.2015. u 10:18
Tagovi: Zagreb, hrana, restoran

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p