LIFESTYLE

Gdje ćete plesati ovo ljeto?

Idemo na Harteru, Exit, Garden i Rokaj!!!

Kakvi crveni tepisi i večernje toalete! Ove sezone glavni eventi su glazbeni festivali u zemlji i okolici; dress code: udoban i cool. Od Hartere do Exita, „svi su gore" (rekla bi Bolesna braća). Nemojte biti fine guze, nego lijepo iskopajte vreće za spavanje, posudite šator i kampirajte pod zvijezdama skupa s posjetiteljima iz cijele Europe, jer ovakve festivale teško da možete zaboraviti.

Hartera (12-13.6.) je riječki festival s relativno dugom tradicijom održavanja (od 2005.). Najpoznatiji rock i electro festival u zemlji (a i šire). Popis izvođača je respektabilan; prvi dan nastupaju Klaxons, Let3, Elvis Jackson, One Piece Puzzle, Neocekivana sila, Repetitor, Mandrili, Kandzija, Diyala, Ogi... a drugi Royksopp, Boys Noize, Adam Freeland, Laibach, Pips Chips & Videoclips, Vuneny, East Rodeo, Kawasaki 3P, Ramirez... Cijena dvodnevnih ulaznica je mizernih 180 kuna. Ako vam se čini puno, razmislite: karta za Laibach obično košta oko 130, a gdje su tu još i Rojksopp, Let3 i Elvis Jackson.

 

 

Rokaj fest (3.-5.7.) na zagrebačkom Jarunu održava se treću godinu zaredom i nastavlja njegovati image urbanog rock festivala. Ove godine nastupaju The Charlatans, Primal Scream, Razorlight, Hladno pivo, The Toy Dolls, Mandril, Karamelo Santo, Superhiks, Postolar Tripper i mnogi drugi. Cijena ulaznice za tri dana festivala je 300 kuna, a ona jamči i besplatno kampersko mjesto tako da bezbrižno možete partijati dok ne svane.

 

 

Garden festival (3-12.7.) već pet godina stavlja Zadar na klupsku kartu regije. Ove godine nastupa preko 40 izvođača, a među njima su Crazy P, Norman Jay, Dixon, Mark E, The Goodness... kome nije dovoljan impresivan popis izvođača reći ćemo samo: borova šuma, klubovi, brodovi... eh da i 3000 posjetitelja prošle godine. Sve to za samo 650 kuna po vikendu ili 1100 kuna za cijeli festival.

 

 

Deset godina postojanja, učinilo je od Exita (9-12.7) najpoznatiji festival u regiji. Ove godine pod zelenim motom „Oslobodimo se plastičnih vrećica!" domaćin je Arctic Monkeysima, Lily Allen, Kornu, Manic Street Preachersima, Mobyu, Kraftwerku, Patti Smith, Ericu Prdyzu, Prodigyu... i zapravo je savršen ako ste propustili bilo koji od koncerata u Hrvatskoj jer mnogi izvođači gostuju i kod nas i u Srbiji. Cijena ulaznice za cijeli festival je 792 kune.

 

 

Napominjemo da je navedena cijena ulaznica samo okvirna: pridodajte još kartu za vlak, tank benzina, gajbu piva i cestarinu. Ali zato je osjećaj i uspomena da ste uistinu bili tamo neprocjenjiva!

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 24.05.2009. u 22:46

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p