LIFESTYLE

Genijalna izložba u zagrebačkom Etnografskom muzeju

'Puna šaka brade' u suradnji s The Barbers timom se ne propušta

puna šaka brade 
Jeste li znali da je duga brada nekada predstavljala moć i bogatstvo, a brkovi junaštvo i hrabrost, kako je nastala poslovica puna šaka brade, što znači uhvatiti boga za bradu? Odgovore ćete pronaći od 2. rujna u Etnografskom muzeju gdje se u 19 sati otvara izložba Puna šaka brade kojom se otkrivaju potpuno novi pogledi na ono što nas svakodnevno okružuje – bradu!

Prilika je to da vidite u živo starozagrebačku brijačnicu s kraja 19. stoljeća, baš onakvu u kakvoj je radio i kultni hrvatski brijač Meštar – Boris Dvornik u Velom mistu. Posjetitelji će se u muzeju moći obrijati na način kako se to nekada radilo te zaplesati uz retro zvuke naše glazbene scene. Izložba je otvorena do 20. studenoga 2016.

Suradnja Muzeja s The Barbers timom frizera i entuzijasta, koji svojim djelovanjem promoviraju i čuvaju zaboravljenu tradiciju brijačnica, rezultirala je i brojnim zanimljivim popratnim događanjima i radionicama. Plesna grupa Back to Swing, Škrgetić šeširi, Old Timer klub Hrvatska, Vespa klub Hrvatska, Go Retro i drugi, upotpunit će glazbeni program čiji će vrhunac biti 16. i 17. rujna u parku na Trgu Mažuranića.
 
  
 
Sve informacije o projektu pogledajte na www.emz.hr i na Facebooku.
  
 
Foto: PR
Objavljeno: 31.08.2016. u 14:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p