LIFESTYLE

Harry Potter tramvaj stigao u Hrvatsku: Obiđite grad u božićnom tramvaju koji će vas oduševiti!

Vijest koja nas je posebno razveselila!
Iako se još uvijek nalazimo tek u prvom tjednu prosinca, velika većina hrvatskih gradova već danima uživa u pravoj božićnoj atmosferi. Ipak, i ovih blagdana moramo izdvojiti glavni grad Slavonije - bajkoviti Osijek, koji već više od 10 godina svojim građanima priređuje pravu blagdansku čaroliju, a koji je ove godine nadmašio sva naša očekivanja! 

Naime, osječki GPP (Gradski prijevoz putnika) ne prestaje oduševljavati sve korisnike javnog gradskog prijevoza koji svakoga prosinca uživaju u najljepše uređenim tramvajima! Tako nas je proteklih godina osvojila postava neodoljivih plišanaca u blagdanskom izdanju koji su krasili tramvaje u razdoblju najtiših blagdana do sada, a sve zbog pandemija koronavirusa koja je na dvije godine potpuno promijenila naše živote. No, zato se ovogodišnja, već tradicionalna tramvajska dekoracija u kojoj će uživati mnogobrojni putnici vratila u punom sjaju, a ovoga puta riječ je o dva tramvaja koji će posebno razveseliti ljubitelje svega božićnog,  ali i fanove najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu - Harryja Pottera! Prvi božićni tramvaj imena Ledeno kraljevstvo preplavljuju božićni motivi kao što su snježne pahulje, sobovi, božićna drvca, snjegovići... a “zidovi” samog tramvaja podsjećaju na pravi led zbog kojega ćete imati osjećaj kao da se zaista nalazite u pravoj zimskoj bajci...

 

 
Ipak, najveća atrakcija svakako je čarobnjački tramvaj naziva Esseker Express; U ovom magičnom tramvaju pronaći ćete pregršt motiva iz najdražih filmova o Harryju Potteru kao što su legendarni šešir, kultna sova i mnoštvo ostalih predmeta koji doslovce zovu na fotkanje! Stanovnici Osijeka već su prvi dan u velikom broju uživali u prvim blagdanskim vožnjama, a ako se i vi ovih blagdana pronađete u bajkovitoj Slavoniji, ne propustite obići prelijepo ukrašeni Osijek, i to u božićnom tramvaju koji vas vodi u vožnju za pamćenje! Tramvaj Esseker Express radnim danom vozi za organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i škola, a moguće su i pojedinačne rezervacije za mađioničarsku predstavu u tramvaju, a cijena karte za predstavu iznosi 35 kuna (4.63 €).  Tramvaj Ledeno kraljevstvo vozi na redovnoj liniji stoga je cijena karte jednaka kao i u drugim vozilima gradskog prijevoza.


Objavljeno: 07.12.2022. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p