LIFESTYLE

Knjige koje ovo Valentinovo mogu učiniti još posebnijim

Naslovi koji bude romantično raspoloženje!

Istina je kako danas čitanje možemo smatrati luksuzom, budući da živimo u svijetu gdje doslovno trebamo krasti trenutke da bi ih mogli posvetiti sebi, no to ne znači da ga ih se u potpunosti trebamo odreći. Zimska hladnoća primorala nas je da svoje slobodne trenutke provodimo unutar vlastitog doma, stoga nije naodmet uzeti mali predah te svoje dragocjeno vrijeme darovati sebi.

Danas možemo pronaći razne naslove kada su knjige u pitanju, a bez obzira koji žanr najviše preferirate, postoje oni dani kada se jednostavno zaželimo dobrog ljubića. Već neko vrijeme ljubav se osjeća u zraku zbog iščekivanja Valentinova, a ako spadate u onu skupinu koja nema baš nikakve planove za taj dan, malo romantike uvijek možete pronaći u koricama ljubavnih romana.

Sve je bilo savršeno, a onda je nestao, Rosie Walsh

Radnja ovog romana započinje kada Sarah Mackey slučajno upozna Eddieja Davida s kojim provede sedam prekrasnih dana u staroj kući, smještenoj duboko u šumi. Nakon romantičnog izleta, rastanu se u zaljubljenom tonu, s obećanjem da će se ponovno vidjeti. Kako je Eddie krenuo na davno isplanirani odmor, rastali su se s obećanjem da će Sarah kontaktirati s aerodroma. No, prolaze sati, dani, tjedni, bez poziva ili bilo kakvog drugog kontakta, ostavljajući Sarah sve zabrinutijom. No, ovo ipak nije jedna od onih priča gdje je nestanak muškarca povezan s njegovom neozbiljnošću i bijegom od obaveza, već za Eddijev nestanak postoje ozbiljni razlozi, a na vama je da ih otkrijete.

Haljina, Sophie Nicholls

Prvi roman engleske književnice Sophie Nicholls, Haljina, govori o odnosu majke i kćeri koji je kao i svaki, prožet bezuvjetnom ljubavi. Fabia Moreno i njezina kći Ella preselile su se u New York kako bi otvorile dućan koji se bavi prodajom vintage odjećom. No, motiv njihovog preseljenja nije isključivo ljubav prema vintage komadima, već i bijeg od jedne mračne tajne koja bi mogla poljuljati njihov odnos ako se otkrije!


Moj anđeo čuvar, Lisa Kleypas

Radnja romana 'Moj anđeo čuvar' započinje buđenjem mlade žene u krevetu stranca nakon što ju je spasio od utapljanja iz ledenih dubina rijeke Temze. Preplašena i bez ikakvih tragova sjećanja, ova mlada žena otkriva da se zove Vivien Rose DuvalI. No, ubrzo saznaje da se uz njezino ime veže epitet najskandaloznije londonske ljepotice, što je ovoj mladoj ženi neshvatljivo uzimajući u obzir da takvo ponašanje se nimalo ne poklapa s njezinim karakterom. Kako se njezin život nalazi u rukama tajnovitog Granta Morgana, koji je očaran njezinom ranjivosti, odlučan je u svojoj namjeri da otkrije sve detalje njezine prošlosti. No, koliko je to pametan potez, na vama je da otkrijete!


Tvoja do zore, Teresa Medeiros

'Tvoja do zore' novi je hit autorice romana 'Šarmantni princ' i 'Nevjesta i zvijer'. Glavni junak ovog romana, Gabriel Fairchilda, ostaje bez vida u bitci kod Trafalgara. No, tu nije kraj njegovim nedaćama, već ga napušta i voljena zaručnica koja se nije mogla nositi s novonastalom situacijom. Razočaran, povlači se na obiteljsko imanje gdje provodi dane zatvoren u kući, odbijajući svaki kontakt s ljudima. No, situacija se mijenja dolaskom njegovateljice Samanthe Wickersham koja je odlučila potaknuti Gabriela da nastavi živjeti te s vremenom upozna kako iskrena ljubav zaista ne bira ni vrijeme ni mjesto.


Igra ljubavi i mržnje, Sally Thorne

Lucy Hutton prava je poslovna žena i feministica koja vjeruje da žena itekako može postići zavidne menadžerske pozicije. Iako je na svom poslu itekako uspješna i omiljena, zajednički jezik ne pronalazi sa Joshuom Templemanom, s kojim na kraju zaglavi u istom uredu. Kako oboje ne vole autoritet, upuštaju se u neodoljivu igru nadmetanja u kojoj Lucy ne može dopustiti da ju Joshua pobijedi, pogotovo u situaciji kada im se ponudi važno promaknuće. Ova knjiga definitivno dokazuje onu tanku granicu između ljubavi i mržnje.

S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu, Gail Honeyman

Elenor Oliphant vodi sasvim jednostavan život tridesetogodišnjakinje, iako se za nju vežu svakakvi epiteti, od uredske čudakinje jer je sklona izgovoriti sve ono što misli, pa do usamljenice što ju čini idealnom metom ogovaranja među kolegama. Njezin život pomno je organiziran, a da joj društvene interakcije nisu omiljene, dokazuju njezini vikendi koje uglavnom provede u društvu smrznute pizze. No, jedno dobro djelo srušite će zidove koje je Elenor podignula oko sebe, ali i primorati ju da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život uspješno zaobilazila.

Foto: Školska knjiga, Mozaik knjiga
Objavljeno: 12.02.2019. u 16:09

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p