LIFESTYLE

Hit knjige tjedna

Naslovi koji će vas osvojiti na prvu

Tijekom radnog tjedna rijetko kada imamo priliku uhvatiti vremena za sebe, stoga se vikendu uvijek od srca veselimo. Postoje brojni načini na koje možemo iskoristiti ove slobodne trenutke, ali niti jedan nije toliko poseban kao čitanje, budući da čitanjem obogaćujemo naš mali svijet i istovremeno se opuštamo. Danas možemo čuti kako je čitanje postalo poprilično veliki luksuz koji si rijetki mogu priuštiti, stoga svoje vrijeme uložite u naslove koji su toga zaista i vrijedni!

U vodu, Paula Hawkins

Sigurno ste do sada pročitali napeti psihološki triler autorice Paule Hawkins, 'Djevojka u vlaku', koji je u vrlo kratkom vremenu postao internacionalni bestseler. No, njezin manje poznati naslov 'U vodu' jednako je vrijedan naše pažnje, a riječ je o priči koja u fokus stavlja obitelj koja se raspada zbog tajni koje su se godinama gurale pod tepih. Radnja započinje povratkom Julie u gradić Backford, mjesto njezine mladosti i mučnih uspomena na djetinjstvo. Nakon smrti svoje sestre Nel,  vraća se u Beckford kako bi se brinula o nećakinji, ali i istražila okolnosti smrti svoje sestre. Iako sve upućuje na to da se Nel bacila s klisure, Julia zna da njezina sestra nikada ne bi ostavila svoju voljenu kćer samu jer nije bila žena koja olako diže ruke od života, dapače uvijek se borila i dobivala svoje bitke.

Vikend u Parizu, Jojo Moyes

Jojo Moyes poznato je mjesto za sve obožavatelje ljubavnih priča, a nakon uspješnih romana 'Tu sam pred tobom' i njegova nastavka 'Nakon tebe', ova književnica je ponovno oduševila romantičnom pričom koja pokazuje ljubav na jedan sasvim novi način. Glavna junakinja Nell djevojka je iz susjedstva koja planira romantični vikend u Parizu sa svojim dečkom. No umjesto uzbudljivog vikenda, Nell je dočekalo veliko razočarenje jer se njezin dečko nije pojavio. Postoji li šansa da taj vikend ipak bude nešto najbolje što joj se moglo dogoditi u životu, ostaje na vama da procijenite.

@mygreyhome

Žene koje trče s vukovima, Clarissa Pinkola Estes

Iako smo jučer obilježavali Dan žena, neupitno je da se veličina žene treba slaviti baš svaki dan, a ova knjiga to definitivno potvrđuje. „Svi smo ispunjeni težnjom za divljinom. Za tu čežnju ne postoji mnogo protuotrova koje bi društvo dopuštalo. Naučeni smo da osjetimo sram zbog takve žudnje. No, sjenka Divlje žene još viri iza nas tijekom dana i noći. Bez obzira na to gdje smo, sjenka što kaska za nama nesumnjivo ima četiri noge.“ Ovim riječima započinje knjiga koja je pravi leksikon ženske psihologije, ali i istovremeno putovanje kroz koje ćete se susretati s nevjerojatnim arhetipskim pričama i mitovima koji vode u svijet Divlje žene.

Pokajnik, Milena Mandić

Moramo priznati da se hrvatska književnost poprilično zanemaruje, pa smo ovu subotu to odlučili promijeniti. Iako je riječ o naslovu koji pripada dječjoj književnosti, ova pripovijetka je sve samo ne jednostavno dječje štivo. Glavni akter ove pripovijetke, Ivan, krije jednu veliku tajnu svojoj zaručnici, a riječ je o tajni koja ga je godinama proganjala i koja bi u njezinim očima mogla u potpunosti promijeniti sliku koju je do sada imala o svome zaručniku. Riječ je o jednom velikom grijehu iz prošlosti koji je Ivan počinio i za koji mu je potreban oprost kako bi sa svojim životom mogao nastaviti dalje. Ova priča ostavlja duboki trag na čitatelje te nas uči kako se vrijeme ne može vratiti i da moramo naučiti snositi posljedice vlastitih djela.

Žena na prozoru, A. J. Finn

Roman koji se objavio u više od 35 zemalja te koji je prozvan jednim od najiščekivanijih prvijenaca desetljeća, definitivno je vrijedan naše pažnje. Glavna junakinja Anna Fox svoje dane provodi u ispijanju vina i gledanju filmskih klasika, ali i u špijuniranju susjeda. Radnja se počinje zahuktavati kada se preko puta nje useli obitelj Russell, koja na prvi dojam izgleda poprilično skladna. No jednu noć Anna vidi kroz svoj prozor nešto što nije smjela te šokantne tajne krenu izlaziti na vidjelo. Stephen King je rekao "Jedan od onih rijetkih romana koji se uistinu ne ispuštaju iz ruku", a mi se s time u potpunosti slažemo.

Foto: Instagram, Profil
Objavljeno: 09.03.2019. u 20:22

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p