LIFESTYLE

Cirkus s hologramima životinja izazvao veliko oduševljenje!

Hologrami su in, stvarne životinje su out!

Dugi niz godina ljudi nisu mogli zamisliti cirkuske akrobacije bez životinja poput tigrova, slonova, majmuna i lavova. Još kao djeca voljeli smo odlaziti u cirkuse i gledati velike egzotične životinje kako izvode razne trikove. Ne razmišljajući na koji način se postigla njihova savršena izvedba, uživali bismo satima u veličanstvenoj predstavi koja cirkus pretvara u oblik zabave za opuštanje.

Do danas su se takve senzacije razvile u prave umjetničke predstave koje ne prestaju zabavljati mase. No, pozadina te zabave je više nego okrutna pa moderni cirkus dovodi u pitanje etičnost u postupanju sa životinjama. Stoga ne čudi što je Cirkus Roncalli napravio senzaciju izbacivši stvarne životinje iz svojih performansa uvodeći holograme koji ih zamjenjuju. Riječ je o cirkusu koji je već devedesetih godina u svojim izvedbama prestao koristiti stvarne životinje, a u današnjem vremenu je uveo hologramske projekcije 3D prikaza kojim se pred očima publike događa pravi spektakl. Životinja se u u jednom trenutku nalazi na pozornici, a u drugom već nestaje!

Koristeći jedanaest projekcija nadomještaju dojam živih slonova ili konja u galopu samo u prikazu 3D verzije. Uz to, prikazuju i razne druge, novije izvedbe poput velike zlatne ribice koja lebdi u sredini kruga. Nekada joj se posjetitelji cirkusa u njezinoj realnoj izvedbi ne bi obradovali, a sada predstavlja pravu senzaciju. Njemački Cirkus Roncalli označio je početak ere bez okrutnosti sa životinjama dokazavši kako za pravi spektakl nisu potrebne stvarne životinje. S malo mašte i uz korištenje holografske tehnologije moguće je zabaviti publiku i vrijeme provedeno u cirkusu pretvoriti u nezaboravne trenutke kakvih se sjećamo iz djetinjstva. Nadajmo se kako će se i ostali cirkusi voditi njihovim primjerom i otvoriti nam nove poglede na kulturu doživljaja cirkuskih predstava, a digitalne tehnologije kao neizostavnu stvarnost humano upotrijebiti u industriji zabave!

Foto: Instagram, Youtube, Unsplash
Objavljeno: 22.11.2019. u 10:09
Tagovi: životinje, Hologram

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p