LIFESTYLE

Revolucionarna stolna računala dizajnirana za jedinstveno iskustvo

HP predstavio HP Pavilion Wave i HP Elite Slice
hp
K
ompanija HP Inc. predstavila je dva nova računala: HP Pavilion Wave i HP Elite Slice. Riječ je o domišljatim alternativama uobičajenim dizajnima za dom i ured. HP je odlučio preobraziti stolno računalo kako bi pružalo jedinstveno iskustvo koje zahtjevni korisnici očekuju od manjih i kreativnih dizajnerskih rješenja.

HP Pavilion Wave je dizajniran za zabavu i produktivnost u domu kombiniranjem snage stolnog računala i vrhunskog audio doživljaja. Korisnicima koji žele praktično računalo dovoljno malo da ga smjeste u bilo koji prostor sada se nudi kombinacija prekrasnog i kompaktnog dizajna te snaga računala uobičajene veličine. Ovo jedinstveno stolno računalo koje je izgrađeno oko potpuno integriranog, naprednog audio sustava prilagođenog Cortani1, za slušanje glazbe, gledanje filmova i web chatove. Trokutnog oblika, opremljen inovativnim paraboličkim reflektorom s ugrađenim zvučnikom, idealno nadopunjuje već postojeće superiorno audio iskustvo od 360 stupnjeva. HP-ovo najmanje stolno računalo HP Elite Slice je načinjeno za komunikaciju i suradnju. Riječ je o prvom modularnom komercijalnom računalu koje omogućuje povezivost bez kabela2. Osim toga, korisnici sami mogu „sklopiti“ računalo po želji. HP Elite Slice mijenja dizajn prostora jer stvara učinkovita radna okruženja koja potiču produktivnost. Zahvaljujući svestranosti, performansama i zaštiti osmišljenoj za velike organizacije, spomenuto računalo omogućuje veću produktivnost i suradnju među zaposlenicima te preobražava radni prostor i način rada.

hp
Stolno računalo HP Pavilion Wave savršeno sjeda na radnu površinu zahvaljujući kompaktnom dizajnu koji zauzima jako malo prostora (360 stupnjeva) i za 85 posto je manje od uobičajenog stolnog računala s uspravnim kućištem: 6,81” (17,29 cm) x 6,62” (16,81 cm) x 10,29” (26,13 cm). Računalo je izgrađeno oko središnjeg audio sustava, dok su na vanjskoj strani korišteni materijali vrhunske kvalitete, uključujući akustičnu tkaninu pomoću koje zvuk ispunjava sobu. Parabolički reflektor na vrhu računala odražava zvuk koji dolazi preko rešetki na zvučnicima u svim smjerovima i djeluje kao ispusni otvor za topli zrak. Sa zvučnikom na sredini uređaja rješenje 360 Degree Multi-Directional Reflective Audio omogućuje jasan i čist zvuk bez obzira na frekvenciju, dok je rješenje B&O Play zaslužno za fantastičan zvuk srednjeg, visokog ili niskog raspona. U trokutnom dizajnu tri su glavna područja za komponente: matična ploča na jednoj strani, tvrdi disk na drugoj i toplinske komponente na trećoj. Toplinsko rješenje koristi cijevi kako bi izdvojilo toplinu iz matične ploče i grafičke kartice i potisnulo je na vrh računala i tako ga održalo hladnim.

hp
HP Elite Slice dizajniran je da modernizira radno mjesto kako bi udovoljio suvremenim radnim zahtjevima zahvaljujući naprednim kolaboracijskim mogućnostima. Njegov modularni dizajn odlikuje nevjerojatna vanjština u mat crnoj boji sa sjajnim bakrenim uzorkom. Korisnicima omogućuje biranje i dodavanje opcija i funkcionalnosti, uključujući HP Collaboration Cover ili HP Wireless Charging Cover6 te složivi moduli poput audio modula i ODD (Optical Disk Drive) modula. Računalo tako postaje jedinstveno za svako pojedinačno poslovanje i njegove zaposlenike. Iznimno malo, ali snažno kućište (form factor) veličine 6,5” (16,51 cm) x 1,38” (3,5 cm) x 6,5” (16,51 cm) teži tek 1,04 kg7. Zahvaljujući dizajnu bez kabela, radno okruženje poprilično je uredno i korisnici više ne trebaju zasebne kabele koji su ukopčani u utičnice na zidu kako bi pogonili zasebne komponente. Riječ je prvom komercijalnom stolnom računalu koje struju dobiva preko zaslona8, tj. jednog USB 3.1 kabela tipa CTM s kompatibilnim zaslonom tipa CTM. Novi opcionalni monitor Quad HD HP EliteDisplay S240uj opremljen je integriranim bežičnim punjenjem i USB priključkom tipa CTM te savršeno nadopunjuje računalo.

Računalo HP Elite Slice svestrano je zahvaljujući opcijama za proširenje na vrhu i u bazi. Korisnici mogu birati između različitih pokrova kada konfiguriraju računalo te bilo kada proširiti rješenje s dodatnim modulima kako bi dobili računalo koje najbolje odgovara njihovim potrebama: HP Collaboration Cover6: računalo pretvara u telefon Microsoft Skype for Business za jednostavno upravljanje pozivima s kapacitivnim tipkama; HP Wireless Charging Cover6: bežično punjenje počinje odmah nakon uspostavljanja kontakta, čime se uklanja potreba za kabelima za punjenje te osigurava da su mobilni telefoni i ostali uređaji napunjeni i spremni za uporabu. Očekuje se kako će se s isporukom ovog rješenja krenuti u prvoj polovici sljedeće godine, a zahtijeva tvorničku konfiguraciju; HP Audio Module: zahvaljujući mogućnosti podešavanja govorne riječi, zvuk tijekom virtualnih sastanaka i poziva je jasan i čist; tomu pridonose audio rješenje Bang & Olufsen, dizajn zvučnika od 360 stupnjeva, dvostruki mikrofoni s dosegom od pet metara te softver HP Noise Cancellation; HP ODD Module: za jednostavan i brz backup ili pohranu datoteka i pristup zastarjelim sadržajima (legacy content) na CD-ovima ili DVD-ovima. Od ostalih značajki valja spomenuti sljedeće: Opcionalan senzor za otiske prstiju za bolju zaštitu i jednostavnu provjera autentičnosti; HP Sure Start with Dynamic Protection, prva zaštita u industriji koja omogućuje samo obnavljanje na razini BIOS-a; Procesori do šeste generacije Intel® Core™ i 35W za jednostavno i lako svladavanje potreba kolaboracije i produktivnosti4; Jedinstveni dvostruki ventilator od 360 stupnjeva koji održava uređaj hladnim; Podrška za poboljšanu produktivnost perifernih jedinica uključuje jedan Ethernet priključak, ugrađeni Wi-Fi modul11 i antene, te po jedan HDMI i DisplayPortTM priključak za pogon više zaslona odjednom.

hp
Očekuje se kako će HP Pavilion Wave biti dostupan u Republici Hrvatskoj u studenom i to po cijeni od 6000 kuna s PDv-om, a HP Elite Slice će biti dostupan u Republici Hrvatskoj krajem listopada po početnoj cijeni od 6300 kuna s PDV-om. Očekuje se kako će monitor HP EliteDisplay S240uj biti dostupan u Republici Hrvatskoj krajem studenog po cijeni od 3500 kuna s PDV-om.


Foto: PR
Objavljeno: 19.10.2016. u 15:20
Tagovi: tehnologija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p