LIFESTYLE

Hrvatski Hogwarts: U čarobnom dvorcu Stara Sušica možete pohađati školu magije baš kao u obožavanom Harryju Potteru!

Prilika koja se ne propušta!
O dvorcu Stara Sušica, tom prekrasnom povijesnom dragulju Gorskog kotara pisali smo već nebrojeno puta, a osim što je idealno mjesto za izlet i boravak u stoljetnoj, netaknutoj šumi koja ga okružuje, ovaj bajkoviti dvorac svojim posjetiteljima pruža i razne usluge dječjeg odmarališta u kojima redovito sudjeluju djeca i mladež iz čitave Hrvatske na različitim programima. Ipak, jedan od programa je uvjerljivo najpopularniji, a riječ je o Školi Magije koja ovaj poznati dvorac barem na trenutke pretvara u obožavani Hogwarts i svijet čarobnjaka koji će vas jednostavno oduševiti!

Škola Magije Stara Sušica je kulturno-edukativni projekt Udruge ljubitelja Harryja Pottera kojem je cilj ”obrazovati” mlade vještice i čarobnjake osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u dvorcu Stara Sušica, u neposrednoj blizini Ravne Gore. Škola je zamišljena je kao dvodnevno/četverodnevno druženje ljubitelja Harryja Pottera te magije općenito, uz niz kreativnih radionica pretvorenih u nastavne predmete u kojima će vaši mališani uživati. Projekt je započeo još davne 2017. godine, a sama činjenica da je ovo šesta uzastopna godina odvijanja škole svjedoči o uspjehu i popularnosti programa koji je napokon doveo obožavani Hogwarts i u Lijepu Našu.
 
No, za razliku od Hogwartsa, kurikulum Škole Magije Stara Sušica temelji se na hrvatskim mitovima, legendama i folkloru, te kulturnoj i prirodnoj raznolikosti. Tako su i domovi u koje se učenici svrstavaju bazirani na slavenskoj mitologiji, pa nose imena Perun, Jarovit, Lada i Morana. Svaki učenik svojim zalaganjem donosi ili oduzima bodove svojem domu, te na kraju škole dom s najviše bodova osvaja nagradu. Neki od nastavnih predmeta koje učenici pohađaju uključuju čarobne napitke, travarstvo, skrb za magična stvorenja, obranu od mračnih sila, čarolije, metloboj i mnoge druge, a uz predmete, učenici imaju na izbor i izvannastavne aktivnosti poput metlobojskog prvenstva, book cluba, izrade rekvizita za navijanje i sl. 
 
Iz Stare Sušice naglašavaju kako je glavni cilj škole prvenstveno dječja zabava uz koju će učenici kroz prizmu magičnog svijeta naučiti neke važne životne lekcije. Osoblje koje prati djecu se sastoji od kvalificiranih profesora, trenera, sociologa, pedagoga i dječjih animatora, a više informacija potražite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.08.2022. u 10:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p