LIFESTYLE

Hrvatski ilustratori, dizajneri i fotografi u akciji za napuštene pse

Doznajte sve o Pasici kasici
Ivana Rubelj (Boubish
Mala, ali važna akcija za napuštene njuškice pod nazivom Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u skloništima i azilima, ali na ponešto drugačiji način. Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše, odnosno da uvijek postoji način kako možemo pomoći.

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije namijenjene nizu udruga i volontera, a trenutno ju možete pronaći na tri lokacije u centru Grada: Mali plac u Branimir centru, Daspas / Tri Frtalja u Tomašićevoj 5 i –Love, Ana. design studio u Dežmanovom prolazu 4. Pasica kasica kontinuirano pomaže i u traženju privremenih i stalnih domova za pse iz skloništa te umrežavanju udruga i volontera, a trenutno redovito surađuje s pet udruga. Također, u suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijeđuje ravno u šape onih kojima to najviše treba. Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kaštelanom i ilustratorima Ivanom Štrukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovačić i Lukom Predragovićem (Maji Studio).

Ivana Rubelj (Boubish)

Ivana Rubelj (Boubish)

Pasica kasica nastavit će započetu suradnju s ilustratorima, a planira i nove suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i uličnim umjetnicima. Trenutno s dizajnericom Anom Tevšić Nauković priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smještajima čekaju svoj stalni dom.

Tena Letica

Tena Letica

Ako želite pomoći njuškicama, a ne znate točno kako, evo dobrog načina. Sve od srca za napuštene šapice kojima to najviše treba možete ubaciti u Pasicu kasicu: svake srijede od 16 do 21 h na Malom placu u Branimir centru (Branimirova 29); ponedjeljkom i srijedom od 9 do 15:30 h, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 20 h te subotom od 9 do 12 h u Daspas / Tri Frtalja (Tomašićeva 5); od utorka do petka od 13 do 20 h te subotom od 10 do 14 h u –Love, Ana. design studio (Dežmanov prolaz 4).

Luka Maji Predragovic
Luka Maji Predragovic

Luka Maji Predragović

Široko otvorenih šapa primaju se stare i nove stare zdjelice, ogrlice i vodilice i igračke, dekice , jastuci i pseći kaputići, hrana i nagradice, sredstva protiv nametnika i sve što može pomoći. Za volontiranje, šetanje, privremeno ili stalno udomljenje možete pisati Pasici u Inbox na Facebooku ili na e-mail adresu pasicakasica@gmail.com.

ana kovacic
Ana Kovačić

Ana Kovačić

Ivana Strukelj
Ivana Štrukelj (Tratinchica)

Ivana Štrukelj (Tratinchica)Foto: Sanjin Kaštelan
Objavljeno: 14.03.2017. u 10:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p