TECH

Huawei mijenja pravila fotografije s izvanrednom Huawei P30 serijom

Huawei predstavio HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro u Parizu

Tijekom ekskluzivnog događaja u Convention Centru u Parizu, Huawei Consumer Business Group (CBG) predstavio je HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro. HUAWEI P30 serija nastavlja se na već dobro poznatu HUAWEI P seriju - njen dizajn i fotografiju, kao najnaprednija serija kamera pametnih telefona. Uređaji sadržavaju inovativan HUAWEI SuperSpectrum Senzor, optičke SuperZoom leće, novu HUAWEI Time of Flight (ToF) kameru, te poboljšanu optičku te AI tehnologiju stabilizaciju slike. S ovim revolucionarnim tehnologijama, HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro snimaju izvanredne fotografije i video sadržaje.

HUAWEI P30 serija predstavlja temeljni napredak nakon desetljeća razvoja tehnologije digitalne kamere i promijenit će pravila te preoblikovati percepciju mobilne fotografije. Inovacije poput HUAWEI SuperSpectrum Senzora i SuperZoom leća omogućuju nam da pogurnemo granice fotografije i videografije - granice koje je već davno trebalo pogurnuti. HUAWEI P30 serija postavit će pravila za narednu generaciju pametnih telefona omogućujući korisnicima da uhvate istinsku ljepotu koja ih okružuje putem uređaja koji im stane u dlan ruke”, izjavio je Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei CBG. Mijenjanje pravila fotografije u izvanredne profesionalne slike - svaki put HUAWEI P30 serija promijenit će očekivanja korisnika u kontekstu mobilne fotografije. S rekordno visokom DxO Mark ocjenom 112, HUAWEI P30 Pro opremljen je novom Leica Quad Camera sustavom, koji uključuje 40MP glavnu kameru s HUAWEI SuperSpectrum Senzorom, 20MP ultra-širokokutnu kameru, 8MP telefoto kameru, HUAWEI ToF kameru te 32MP prednju kameru koja podiže razinu snimanja selfija na novu razinu.n1/1.7-inčni HUAWEI SuperSpectrum Ssenzor ponaša se na svjetlu na potpuno novi način. RYYB HUAWEI SuperSpectrum Senzor odstupa od tradicionalnog RGGB Bayer filtera zamjenom zelenih piksela sa žutima, što daje visoku maksimalnu ISO vrijednost od 409.600 na HUAWEI P30 Pro te 204.800 na HUAWEI P30 pametnom telefonu. Ovaj temeljni napredak u tehnologiji senzora, u kombinaciji s HUAWEI AIS, OIS te HUAWEI P30 Pro širokim otvorom blende, omogućuje jedinstveno iskustvo fotografije i videografije u širokom spektru različitih scenarija i svjetlosnih uvjeta - uključujući i osvjetljenje niske razine - stvarajući jasnije slike s vidljivim detaljima te življim bojama.


Sasvim novi SuperZoom objektiv otišao je korak dalje, na superiornu razinu zumiranja fotografije, a sve se to ugradilo u uređaj bez narušavanja njegovog tankog i atraktivnog dizajna. Zahvaljujući novoj periskopskoj opciji, SuperZoom objektiv Huaweija P30 podržava 5X optički zoom, 10X hibridni zoom i 50 puta digitalni zoom. Telefoto kamera u uređajima Huaweijeve P30 serije “lomi” svjetlo pod kutem od 90 stupnjeva kako bi se povećala žarišna duljina uz minimiziranje visine kamere. Spomenimo ovdje i ToF kameru koja je integrirana na P30 Pro uređaju, a koja snima podatke o dubini polja kako bi pružila preciznu segmentaciju slike. Precizno mjerenje udaljenosti omogućuje simulaciju više razina bokeh efekata. S druge strane, značajka Super Portrait snima čak i najsitnije detalje, kao što su primjerice pojedinačni pramenovi kose. Spomenuta značajka kombinira informacije o dubini s algoritmima za izradu besprijekornih fotografija s defokusiranim pozadinama.

Svemu navedenom pomaže Huaweijeva umjetna inteligencija koja sve što korisnik snimi pretvara u savršenu fotografiju ili video, dok AI HDR+ omogućuje da prednje i stražnje kamere selektiraju više fotografija snimljenih u brzom slijedu kako bi se uklonile preeksponirane i pozadinski osvijetljene slike.

Foto: PR
Objavljeno: 28.03.2019. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p