LIFESTYLE

Instagram je napokon uveo tri tražene promjene

Promicanje pozitive i osjećaja sigurnosti u online zajednici
instagram
Otkad su društvene mreže zaživjele u svom punom sjaju, neizbježne su postale diskusije o govoru mržnje i negativnom stavu na istima. Ljudska se priroda u nebrojenim situacijama u online svijetu pokazala trulom, nesigurnom i iskvarenom, a Instagram je tome odlučio stati na kraj, barem donekle.

Kako bi popularnu društvenu mrežu održali koliko-toliko pozitivnim mjestom i svojim korisnicima pružili osjećaj sigurnosti, autori aplikacije su dodali nove postavke. Prva je mogućnost likeanja komentara (uz uobičajene odgovore na komentare), kao i mogućnost potpunog uklanjanja komentiranja, inače aktualno već neko vrijeme. Opcija je ovo koju su objeručke prihvatile brojne svjetske zvijezde koje logično broje najviše pratitelja i obožavatelja, ali i hejtera, a dostupna je u naprednim postavkama (Turn Off Commenting) i moguće ju je uključiti za pojedinačne postove te isključiti u svakom trenutku. Prema riječima samog Kevina Systroma, glavnog izvršnog direktora Instagrama, komentari su mjesto gdje se odvija najveći dio komunikacije na mreži, no isti nisu uvijek pozitivni i dobronamjerni, stoga će u narednom periodu ova opcija biti dostupna svima.

Dodatno, novost je i opcija uklanjanja followera kako bi se kontrola virtualnog prostora ponovno, barem prividno, dala samim autorima. Naime, ova mogućnost će pogodovati privatnim profilima koji ne žele svoje postove dijeliti s, primjerice, Kirillom iz Kazahstana koji ih je popratio, već će bez slanja notifikacija, moći ukloniti spomenutog s liste pratitelja. Dosad je ovo moguće bilo jedino putem blokiranja, a nova je opcija dostupna klikom na tri točkice kraj imena osobe na listi pratitelja.

instagram
Prema najavama, uskoro ćemo svjedočiti i mogućnosti prijavljivanja osoba u našim Insta online krugovima kojima je potrebna pomoć. Naime, Instagram bi trebao povezivati osobe koje se bore s raznim poteškoćama s organizacijama koje im mogu osigurati adekvatnu pomoć. U SAD-u će tako na par klikova udaljenosti tako biti National Eating Disorders Association ili National Suicide Prevention Lifeline. Prema riječima izvršnog direktora, ovo je samo početak noviteta kojima se poboljšava iskustvo na Instagramu.


M.M.
Foto: Pexels
Objavljeno: 08.12.2016. u 10:33

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p