DIZAJN I ARHITEKTURA

Interijer Donassy ateliera finalist je za nagradu web portala Architizer A+ Award!

Glasajte i vi za Popular Choice Award za projekt arhitektice Vanje Ilić
Interijer Donassy otvoreni atelier arhitektice Vanje Ilić finalist je za nagradu web portala Architizer A+ Award. U kategoriji "Commercial - Retail" u finalu je za nagradu u konkurenciji 4 projekta najvećih svjetskih arhitekta za vrhunske modne i druge brendove po izboru stručnog žirija: Camper House of Shoes/Shigeru Ban Architects, Marc Jacobs Tokyo Flagship Jaklitsch/Gardner Architects, V Ave S R - Concept Store!

Osim nagrade stručnog žirija, glasati za najbolji možete i vi na http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=10, i to za A+ Popular Choice Award nagradu, koju bira više od milijun korisnika i fanova stanice Architizer.

Interijer Donassy otvoreni atelier arhitektice Vanje Ilić publicirali su svi najznačajniji inozemni web protali za ahritekturu i dizajn, a dobitnik je nagrade Bernardo Bernardi udruženja Hrvatskih arhitekata za najbolji interijer u 2012 kao i posebnog prizanja Zagrebačkog Salona. Svečana dodjela nagrada održat će se u New Yorku u svibnju kada će se, osim pobjednika u pojedinačnim kategorijama, proglasiti i dobitnici A+ Popular Choice Award nagrada.

Finaliste svake od kategorija, objavljene 14. veljače, odabrao je žiri koji ima više od 200 članova iz raznih područja arhitekture, medija, umjetnosti, građevine i sl. Članovi žirija zvučna su imena poput Stevena Holla, Iana Schragera, Olafura Eliassona, Bjarke Ingelsa, Winy Maasa, Philipa Jodidia i Shohei Shigamatsua. Kada su u pitanju arhitektonske nagrade uobičajena je praksa da je žiri sastavljen od arhitekata koji biraju arhitekte i predstavljaju ih arhitektima. U tome pogledu se Architizerove A+ nagrade razlikuju jer nastoje najbolje svjetske projekte i dizajn predstaviti mnogo široj publici.

 

Photo: pr Donassy atelier

Objavljeno: 16.02.2013. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p