LIFESTYLE

Jeste li čuli za 'buddymoon'?

Trend koji nam se sviđa
@marisahampe
S
cenarij ide otprilike ovako. Bliži se dan vašeg vjenčanja i na ništa manje od tuluma desetljeća ne pristajete. Neopterećeni tradicijama i zahtjevima bliže i daljnje rodbine, kreirate slavlje za prijatelje koje traje gotovo tri dana, DJ je netko od vaših dobrih prijatelja i veliki dan za vašu ljubav nalikuje više na ljetni festival nego na konvencionalna vjenčanja kakvima svjedočimo na našem području.


Kada "formalnom" slavlju dođe kraj, najradije biste produžili zabavu i na medeni mjesec, kad god on dođe na red, poveli sve najdraže ljude. Da niste jedini u ovakvom razmišljanju dokazuje trend pristigao iz SAD-a, a ime mu je simpatično baš kao i sama ideja - buddymoon.

Koncept savršen za društvene tipove odnosi se na medeni mjesec na koji se odlazi u društvu prijatelja, a ne samo partnera. Sukladno sve opuštenijim vjenčanjima kojima imamo prilike svjedočiti, kao i trendu vjenčanja u sve kasnijim godinama, destinacijskim vjenčanjima te zajedničkom životu parova prije same svadbe, buddymoon je stigao kao odlična alternativa klasičnom medenom mjesecu.

@marisahampe
Prema istraživanju koje je obavio Priceline na uzorku od preko tisuću Amerikanaca, 12% je odgovorilo kako je na medeni mjesec u proteklih pet godina išlo u društvu prijatelja, odnosno odlučili su se na buddymoon. Stručnjak Jordi Lippe-McGraw je pak za Conde Nast Traveler obrazložio kako je ovaj trend posljedica sve opuštenijeg shvaćanja koncepta medenog mjeseca, a isključiti ne treba ni utjecaj celebrityja koji se odlučuju na ovakva vjenčana putovanja.

Osim što buddymoon može troškove medenog mjeseca drastično smanjiti, ne trebamo ni spominjati kako je on zapravo savršena izlika za putovanje s prijateljima na koje se možda u normalnim okolnostima ne bi odlučili. Ako ste nekonvencionalni i neopterećeni tradicijom, vjerujemo kako će vam se ova ideja jako svidjeti. Ako ništa, napokon ćete prijatelje nagovoriti da putujete zajedno. 


M.M.
Foto: Instagram (@marisahampe)
Objavljeno: 05.06.2017. u 13:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p