LIFESTYLE

Jeste li već isprobali novu opciju Instagrama?

Čini se da je odzvonilo Snapchatu
instagram
svojoj misiji apsolutne dominacije na polju društvenih mreža, Instagram je predstavio svoju najnoviju funkciju, odnosno ponovno je "posudio" par trikova Snapchata.


Nakon Storiesa i direktnih poruka u trajanju od 10 sekundi, dočekali su nas selfie filteri koji neodoljivo podsjećaju na one zbog kojih je Snapchat i zadobio toliku popularnost. Za početak, predstavljeno je osam filtera, poput kruna, naočala i životinjskih njuški, koje osim u opciji fotografiranja rade i u opciji Boomeranga.

Uz ovu "poznatu novotariju", Instagram je omogućio i postavljanje hashtag stickera koji čak i u Storiesima, nakon što na njega kliknete, vodi na stranicu s popularnim hashtagom. Tu je i "premotavanje" videa, odnosno snimanje unazad koje se nalazi tik do opcije snimanja Boomeranga, a vjerujemo da to nije kraj učestalim promjenama.

Očekivani je ovo bio potez Instagrama, s obzirom na to da je proširena stvarnost bila jedina zbog koje je Snapchat i dalje bio iznimno korišten. Premda filteri nisu toliko dobro izvedeni kao na Snapchatu, vjerujemo da će mnogima biti jednostavnije imati sve u jednoj aplikaciji, a tome svjedoči i podatak da je rast Snapchata usporen za 82% u protekloj godini, a kompanija je objavila i gubitak od 2.2 bilijuna dolara u posljednjem kvartalu. Po svemu sudeći, Snapchat je završio svoju faza rasta, dok Instagram hrabro stupa dalje, beskrupulozno kopirajući najuspješnije opcije konkurencije. No, sve je dopušteno u ljubavi, ratu i biznisu, nije li?


 

Today, we’re introducing face filters, an easy way to turn an ordinary selfie into something fun and entertaining. Whether you’re sitting on the couch at home or you’re out and about, you can use face filters to express yourself and have playful conversations with friends. Simply open the camera and tap the new face icon in the bottom right corner. Tap a filter to try it on and send it to your friends or add it to your story. They even work with Boomerang! Also today, we’re rolling out three new creative tools. Make videos that play in reverse with “Rewind,” add context to your story with a hashtag sticker and get creative with the eraser brush. Instagram has always been the place you can go to turn regular moments into something you can’t wait to share. Now, you have more fun and easy ways to express yourself and connect with the people you care about most. To learn more about today’s updates, check out help.instagram.com. These updates are available as part of Instagram version 10.21 for iOS in the Apple App Store and for Android in Google Play.

Objavu dijeli Instagram (@instagram)M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 17.05.2017. u 09:28

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p