LIFESTYLE

Jeste li znali da na jednom mjestu možete odabirati i preslušavati radio stanice iz cijelog svijeta?

Više od 8000 svjetskih radio stanica na jednom mjestu

Iako svi znamo da Internet odavno nudi mogućnost emitiranja brojnih svjetskih radio postaja na njihovm službenim stranicama i aplikacijama, činjenica je da se velika većina pristupa naplaćuje i da svaku željenu stanicu moramo pretraživati zasebno. No, interaktivna radio stanica – Radio Garden osmislila je nešto drugačiji koncept globalnog radijskog emitiranja.

Radio Garden je interaktivni projekt razvijen od strane nizozemskog Instituta za zvuk u suradnji sa šest velikih sveučilišta u Njemačkj, Danskoj i Velikoj Britaniji, a radi se o web stranici koja vam omogućuje da u samo nekoliko klikova otputujete na drugi kraj svijeta i priključite se radijskim tokovima iz cijele zemlje. S obzirom da je riječ o web stranici, a ne o aplikaciji, korištenje je zaista jednostavno; ne morate se registrirati niti prijavljivati, dovoljno je samo otići na web stranicu i strelicom miša odabrati lokaciju na digitaliziranom prikazu karte cijelog svijeta. Karta se konstantno okreće, a pokretima miša možete ju okretati i zumirati; malene zelene točke označuju punktove radijskih stanica na koje se možete priključiti jednim klikom i uživati u zvukovima svijeta.

Osim preslušavanja trenutnih, aktualnih sadržaja koje se u ovome trenutku imitiraju u drugim zemljama, možete putovati kroz vrijeme te preslušavati playliste stare i stotinjak godina, kao i aktualne vijesti koje su obilježile određeni trenutak za odabranu zemlju i njihovu kulturu. Stoga, odaberite željenu lokaciju, opustite se, zažmirite i – slušajte svijet!

Objavljeno: 25.03.2020. u 11:18
Tagovi: glazba

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p