LIFESTYLE

Jeste li znali da vaš mobitel može izvoditi najpoznatije Harry Potter čarolije?

Čarobnjački trikovi koje morate isprobati

Moderni pametni telefoni pravo su tehnološko čudo koje iz godine u godinu ne prestaju oduševljavati, a pomalo i šokirati svojim mogućnostima. A ''smartphone'' trik koji je u posljednjih nekoliko dana potpuno osvojio društvene mreže oduševit će sve ljubitelje svijeta magije i kultnog čarobnjaka - Harry Pottera.

Sjećate se vremena kada su učitelji u školama zahtijevali da odložimo kalkulatore jer ''nećemo ih imati sa sobom uvijek i u svakoj situaciji''? Pa, ispostavilo se da ih imamo, i to zajedno s kompasom, rječnikom, enciklopedijom i gomilom popularnih ''memesa''. A cijelom repertoaru sada možemo i dodati skup čarolija otrgnutih sa stranica najpopularnije čarobnjačke priče o Harryju Potteru!

Iako nećete moći iskoristiti 'Patronus' kako biste se obranili od zla, vaš će uređaj reagirati na dvije jako dobro poznate čarolije iz Harryja Pottera. Stoga uzmite svoj iPhone, android ili pak Pixsel uređaj i pripremite se za pravu magiju!LUMOS i NOX

Dvije čarolije Harryja Pottera koje smo među prvima naučili odnose se na svjetlo i tamu, a uspješno funkcioniraju i na vašem uređaju! Da bi vrh čarobnjačkog štapića zasvijetlio (da biste upalili bljeskalicu) poput svijeće, morate izreću čaroliju - Lumos. A kada želimo ugasiti svjetlo, odnosno ugasiti bljeskalicu, tada svom uređaju izrecite naredbu ''Nox''! Ako se koristite Iphone uređajima, tada čarobnu naredbu izričete Siri, a ako se koristite Androidima, upalite svoj Google Assistent ili pak Al softver.

ACCIO

Želite otvoriti aplikaciju koju jednostavno ne možete pronaći? ACCIO će vam to omogućiti! Jednostavno otključajte svoj iPhone i pozovite Siri, a potom izrecite, ''ACCIO, INSTAGRAM''. Otkrili smo da radi i s aplikacijama za Facebook i Twitter, ali pripazite na pravilni izgovor riječi.AVADA KEDAVRA

Želite li još jednu čaroliju, poput Ubojite kletve, AVADA KEDAVRA? Iako naši pametni telefoni još ne razumiju ovu naredbu, možete koristiti prečace za stvaranje ovih čarolija. Primjerice, možete iskoristiti Appleov prečac kako bi se uređaj nakon spomenute glasovne naredbe prebacio na zrakoplovni način rada. Prečac naslovite ''AVADA KEDAVRA'' i u trenu kada ga izgovorite, vaš uređaj slijedi zadanu naredbu.


Foto: Instagram
Objavljeno: 12.01.2022. u 09:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p