DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako će hoteli izgledati u budućnosti?

Pet najinovativnijih i nesvakidašnjih ideja koje postaju naša stvarnost

 
Čak i ako niste veliki ljubitelj znanstvene fantastike, sigurni smo kako ste barem jednom odlutali u neka buduća vremena i zamišljali kako će život izgledati, gdje ćemo živjeti, a shodno tome i gdje ćemo se odmarati. Posljednje pitanje iz dana u dan dobiva neke od najkreativnijih i najinovativnijih odgovora koje možete zamisliti, a mnogi od njih već se počinju i realizirati. Dakako, riječ je o hotelima među kojima je teško odabrati onaj najbolji jer neke od ideja na kojima se temelje su doista fascinantne.

Konvencionalni hoteli okrenuti naglavačke inspirirali su i Atelier 8000 koji se krije iza dizajna slovačke planinske kuće Kerzmarka Hut, posljednjeg u nizu koji je oduševio mnoge.
 

Putnici opčinjeni polarnom svjetlošću zasigurno će obožavati hotel nalik na pahulju sa staklenim krovom koji se nalazi između fjordova kraj Tromsa u sjevernoj Norveškoj. Luksuzni posjed sastavljen od 86 soba trebao bi otvoriti svoja vrata krajem 2016. godine.
 

Arhitekt Margo Krasojevic objavio je vizualizacije svog najnovijeg dizajna – naprednog pop-up hotela koji se može postaviti uz sam privatni avion i mogao bi razveseliti svjetsku elitu.
 
hotel
The Heart hotel ideja je koja bi trebala zbližiti lokalno stanovništvo i turiste New Yorka, a osmislili su ga Arina Agieieva i Dmitry Zhuikov. Sobe bi se u simpatičnom hotelu nalik na ljudsko srce trebale nalaziti u okolnim zgradama, dok su zajedničke prostorije iznad
 
the heart hotel
Meka najinovativnijih i ujedno najluksuznijih arhitektonskih zdanja, Dubai, mjesto je u kojem će svoj dom pronaći i podvodni hotel. 21 apartman bit će raspoređen na diskovima iznad i u vodi, a datum otvaranja još uvijek nije poznat.
 
dubai 
 
M.M.

photos: pinterest
Objavljeno: 05.11.2014. u 19:11
Tagovi: hotel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p